Două turnee de tenis de top, mutate în septembrie

Două turnee de tenis de top, mutate în septembrie

0 209

Turneul de tenis de la Roland Garros, singurul de Mare Şlem care se dispută pe zgură, a fost mutat până acum de două ori, din cauza pandemiei de coronavirus, urmând să debuteze pe 27 septembrie, anunţă cotidianul Le Parisien. Datele inițiale erau 18 mai -7 iunie și 20 septembrie – 4 octombrie.Hotărârea de amânare cu o săptămână suplimentară s-a luat de comun acord cu ATP şi WTA, afirmă cotidianul, pentru a se permite includerea a două turnee pe zgură, între US Open (31 august – 13 septembrie) şi Roland Garros (27 septembrie – 11 octombrie).

Această săptămână suplimentară va permite, totodată, disputarea calificărilor pentru Roland Garros, care nu fuseseră prevăzute iniţial de organizatori, o decizie care a atras critici din partea unor jucători francezi care doreau să participe.

Aceste noi date depind însă, în primul rând, de evoluţia pandemiei de coronavirus, în condiţiile în care tot mai mulţi actori ai acestui sport se tem că tenisul s-ar putea confrunta cu un sezon alb sau cu o amânare a startului competiţiilor până în septembrie.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.