Salamul de Sibiu de la… Ocna Mures!

Salamul de Sibiu de la… Ocna Mures!

0 154

După cum știm, nici o dictatură nu este perfectă!  Cum nu a fost, bunăoară, nici mai tarziu dictatura comunistă, ceaușistă.  
Pentru mulți, totuși, discuția pare să fi fost legată doar de… calitatea salamului, unde dictatura ceaușistă a eșuat lamentabil.  Unii mâncau celebrul salam cu soia…dar cu E-uri hranitoare, alții, nomenclaturiștii, încercau să se îndestuleze cu salamul de Sibiu.
Dar, pe bune, cât salam de Sibiu puteai să mănânci?  La un moment dat chiar te apuca revolta…!  Asa  pare să fi fost si cu actualul prim-vicepres. liberal , adica cazul lui Rareș Bogdan, fiul tov-lui Ioan Bogdan, directorul general al Combinatului de produse sodice de la Ocna Mureș.  
In functia de  Director general de combinat ajungeai, pe vremea comuniștilor, doar dacă aveai dosarul ”beton”, incepand cu carnetul de partid (comunist), recomandari „de sus” că erai un tovarăș de nădejde si  luptai pentru propășirea socialismului și comunismului, că nu aveai rude în străinătate etc.  
Și, după Revoluție, sarcina grea a falimentării industriei și a ”privatizării”, tot ei o aveau … Așadar, pe locul vechiului Combinat – care scutea țara de un import costisitor –  astăzi avem … Parcul Industrial Ocna Mureș și, ați ghicit, director era …tot tovarășul Ioan Bogdan de odinioară, domnul Bogdan de astăzi.  
Nu a fost vreun dizident, cum nici fiul lui nu a „luptat” împotriva comunismului, pe vremea comunismului lui taticu…. 
O facea, domiciliat intr-un apartament de lux… la Tv. Cluj, plin de fariseism, trei decenii mai târziu…  Cât curaj!  Cât patriotism!  La fel, când noi – cei multi, scăpați de gloanțe Revolutiei din  1989 – tot la Cluj, ne luptam apoi cu oportunistii  regimului Iliescu, Rareș Bogdan avea altă „treabă”, pentru a se plasa… corespunzator in noile realitati polico-sociale, tocmai ca prim-vicepresedinte al PNL…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.