Universitatea „Transilvania” va fi evaluata experimental

Universitatea „Transilvania” va fi evaluata experimental

0 307

Zece universitati din tara vor fi evaluate si acreditate dupa noile standarde. Presedintele Asociatiei de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior, profesorul Ioan Curtu, a explicat ca universitatile au fost alese din toata tara, atat din sistemul de invatamant de stat cat si din cel privat.


In aceste scoli va fi experimentata anul viitor metodologia de evaluare externa, a standardelor de referinta si a listei indicatorilor de performanta.


Prin exigentele evaluatorilor va trece si Universitatea „Transilvania” din Brasov, alaturi de institutii de invatamant superior din Oradea, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov sau Timisoara.


Institutiile de invatamant au fost alese astfel incat, prin evaluarea lor, sa fie acoperite cele mai multe domenii de specializare: licenta, master si doctorat.


?


Standardele stabilite de ARACIS


Practic, universitatea va fi evaluata „experimental” dupa noile standarde stabilite de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS). Presedintele ARACIS, profesorul brasovean Ioan Curtu sustine ca universitatile-pilot au fost alese din toata tara, atat din randul celor de stat, cat si din sistemul de invatamant privat. Asta deoarece criteriile de evaluare sunt aceleasi pentru universitatile de stat si particulare.


ARACIS si-a inceput activitatea in luna octombrie a acestui an, stabilind indicatorii de performanta in raport cu care universitatile din tara vor fi evaluate si ierarhizate. Universitatile fruntase vor primi mai multi bani de la bugetul de stat, in timp ce codasele vor fi subfinantate.?

Elena B.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.