UDMR demarează, fără aprobare un program afterschool în Capitală şi în opt...

UDMR demarează, fără aprobare un program afterschool în Capitală şi în opt judeţe din Transilvania?!

„UDMR va demara din toamnă un program afterschool în 8 judeţe din diasporă şi în Bucureşti. Prin acest program se doreşte amplificarea  învăţământului în limba maternă, în acest program  fiind 1.800 de elevi maghiari din şcoala elementară şi 70 de pedagogi.” 
Kelemen Hunor, a vorbit despre acest lucru în cadrul adunării delegaţilor organizaţiei judeţene UDMR Hunedoara, eveniment la care au participat lideri ai bisericilor, pedagogi şi reprezentanţi ai organizaţiilor civile. 

Bugetul destinat programului este de 1,1 milioane de euro şi este susţinut de Guvernul Ungariei, iar de derularea programului se va ocupa Fundaţia Şcoala. Preşedintele uniunii are convingerea că în locurile unde funcţionează astfel de programe  – părinţii maghiari şi cei care trăiesc în căsătorii mixte aleg cu predilecţie şcolile cu predare în limba maghiară în locul învăţământului în limba română.
Dacă programul va fi unul fructuos în cele 20 de localităţi din cele 8 judeţe din diasporă – Arad, Bistriţa, Braşov, Alba, Hunedoara, Maramureş, Sibiu, Cluj şi Bucureşti – atunci începând din toamna anului 2020 va fi extins şi în alte localităţi. 
Amănuntele tehnice vor fi prezentate în cea de-a doua parte a lunii iunie, de către colaboratorii Fundaţiei Şcoala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.