Economia Romaniei, pe mainile unui armean

Economia Romaniei, pe mainile unui armean

0 255

Alianta s-a inclinat in fata rugii sefului suprem si a pus capat (partial) haosului iscat de conservatori. Vineri, pe la amiaza, cu ocazia inscaunarii lui Dan Motreanu pe tronul Agriculturii, Basescu se adresa celor doua partide din Alianta: „Dragii mei, rezolvati-o azi, pana in ora 14.00 cu ministrul Industriilor! Nu se poate ce se intampla public”.


E, chiar la ora dorita de presedinte nu era totul pus pe roate, dar spre seara lucrurile erau rezolvate.


?


Posturile au fost impartite frateste


Partidul National Liberal va prelua portofoliul Ministerului Economiei si Comertului, iar Partidul Democrat posturile de secretari de stat si conducerile agentiilor/autoritatilor ramase libere prin retragerea reprezentantilor conservatorilor, pe care le va negocia cu Uniunea Democrata Maghiara din Romania. Cam asa suna intelegerea negociata in cadrul Consiliului National de Conducere al Aliantei D.A., care s-a reunit vineri la Palatul Victoria.


Functia de ministru de stat, ocupata de PC, revine PD, care nu va face nicio nominalizare pentru acest post. Iar PD va sustine candidatul PNL pentru functia de ministru al economiei si comertului in procesul de validare in parlament


?


Varujan Vosganian il succede pe Seres


Ca sa-i mai indulceasca rusinea suferita prin renuntarea la propunerea de comisa european, premierul Calin Popescu Tariceanu i-a propus senatorului PNL Varujan Vosganian functia de ministru al Economiei si Comertului.


Premierul a transmis aceasta propunere presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, in vederea indeplinirii procedurilor de obtinere a aprobarii Parlamentului pentru numirea in functie a noului ministru al Economiei si Comertului.


Liberalul Vosganian va fi audiat, luni, in comisiile parlamentare de specialitate, urmand ca, marti, sa vina in fata Parlamentului pentru a fi votat in functia de ministru al Economiei, au stabilit cei doi sefi din parlament.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.