Expozitie de arta populara

Expozitie de arta populara

0 243

Sala de expozitii a Camerei de Comert si Industrie Brasov va gazdui in perioada 19-21 decembrie, „Expozitia de arta populara brasoveana”. Expozitia reuneste obiecte de arta populara romaneasca create de zece mesteri populari brasoveni, membri ai Aosicatiei Creatorilor Populari din Romania. Printre cei care isi vor expune creatiile se numara presedintele asociatiei Nicolae Diaconu, Stela Onut, Violeta Roman, Ioan Croitoru etc.


Expozitia va oferi publicului brasovean piese autentice din ceramica figurativa, obiecte decorative din lemn si os, icoane pe sticla si lemn, tapiserie, dantela frivolite, papusi din in si canepa, vestimentatie traditionala, mobilier pictat, etc.


Artistii vor adduce in atentia vizitatorilor traditia populara romaneasca concretizata in forme locale, dar si maiestria fiecaruia dintre ei. Expozitia isi propune sa intregeasca oferta de turism a Brasovului si sa sensibilizeze factorii de decizie in promovarea culturii traditionale a satului romanesc, orientarea gustului publicului spre noile optiuni, de inceput de mileniu, combaterea kitsh-ului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.