Scoala de cascadori la Brasov

Scoala de cascadori la Brasov

0 647

Asociatia Cascadorilor din Brasov a redeschis la Brasov scoala de cascadori, la sediul Operei Brasov. Eugen Moga, presedintele Asociatiei Cascadorilor, a declarat ca instructorii acestei scoli sunt unii dintre cei mai buni cascadori din Brasov, la ora actuala si ca au acumulat o vasta experienta in decursul anilor pe care sa o impartaseasca cu tinerii pasionati de actiune si adrenalina.


Cursurile teoretice si practice sunt destinate in special celor tineri, dar se poate inscrie – teoretic – oricine. Cursurile sunt structurate pe doua parti, teorie si practica, si ating mai multe domenii: cascadorii auto, moto, calarie, lupte medievale, acrobatie si sarituri de la inaltime, cascade cu foc.


Cascadoriile auto-moto inseamna mersul neconventional, de la derapaje pana la rasturnari de masini si simulari de accidente. La calarie, cursantii se initiaza in arta echitatiei, luptele medievale reprezinta lupte scenice cu sabii, spade, specifice secolelor trecute. La cursul de acrobatie participantii deprind practic elementele de baza pentru cascadorie. Sariturile de la inaltime si elementele de alpinism sunt o alta specializare pe care brasovenii o pot invata.


?


Diploma de cascador


In primele trei luni, cursantii vor face pregatire generala, dupa care ei se vor specializa pe unul sau mai multe domenii ale cascadoriei. Instructorul care va efectua pregatirea de baza este Dan Aldea, un cascador cu multa experienta si in domeniul circului.

La absolvirea scolii, elevii care au facut fata riscurilor vor fi nevoiti sa dea un examen, in urma caruia primesc diploma de atestare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.