PD si PNL isi paseaza postul de ministru al MEC

PD si PNL isi paseaza postul de ministru al MEC

0 257

Dupa ce marti erau anuntati cei doi ministri de la Agricultura si Economie, precum si postul de vicepremier, miercuri se punea problema renegocierii celor trei posturi, iar joi inca nu se stia a cui va fi Economia.


?


PD a anuntat ca renunta la portofoliul Economiei din Executiv si ca isi asuma pozitia de vicepremier pentru IMM-uri, pozitie pentru care insa nu va face nici o nominalizare. Liberalii insa nu par a accepta fara rezerva oferta democratilor. Mai mult, spun ca asteapta clarificari din partea democratilor pentru aceasta oferta si ca nu au avut nici o clipa obiectii la nominalizarea democratului Mircea Toader la Ministerul Economiei.


„Partidul Democrat renunta la Ministerul Economiei si Comertului. Partidul Democrat isi asuma mandatul de ministru de stat pentru mediul de afaceri, ramas vacant in urma plecarii Partidului Conservator. Partidul Democrat nu va face nici o nominalizare pentru functia de ministru de stat”, a declarat Emil Boc, presedintele PD. Boc a argumentat decizia prin faptul ca nu doreste sa prelungeasca discutiile si negocierile cu PNL. Liderul democrat a acuzat PNL ca a incalcat intelegerile privind nominalizarea ministrilor pe locurile ramase vacante in urma retragerii PC de la guvernare si ca a promovat OUG privind trecerea OPSPI la AVAS fara avizul Ministerului Justitiei si in absenta ministrilor democrati.


?


Chiar daca s-au aratat surprinsi, liberalii au anuntat totusi o propunere de ministru al Economiei. Potrivit presedintelui PNL Bucuresti, Ludovic Orban, Varujan Vosganian este candidatul pentru acest portofoliu chiar daca nu a fost dat un vot in aceasta privinta in forurile partidului


Pe de alta parte, premierul Calin Popescu Tariceanu spunea ca oferta PD de a ceda PNL portofoliul MEC nu este serioasa si a precizat ca PNL nu a acceptat aceasta propunere. „Toate aceste lucruri fac parte dintr-un pachet de negociere, care e normal sa nu se desfasoare prin mass-media. Orice propunere mi se pare ormal sa se faca la masa negocierilor, nu prin televiziuni”, a spus Tariceanu.


?


Joi seara, cele doua partide nu ajunsesera inca la o solutie concreta. Conducerea PNL a decis sa solicite liderilor PD, prin intermediul unei scrisori, intrunirea CNC al Aliantei PNL-PD in cursul zilei de vineri, pentru a conveni asupra redistribuirii posturilor din Guvern vacante in urma retragerii PC.


?


Si, pentru ca lui Tariceanu nu i-au ajuns palmile primite pana acum, liderul democrat a anuntat ca PD va colabora cu reprezentantii noului partid lansat de Theodor Stolojan pentru asigurarea unei stabilitati politice si guvernamentale si pentru conservarea electoratului Aliantei D.A

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.