Brasovul, scaldat in lumina

Brasovul, scaldat in lumina

0 302

Miercuri seara, la ora 17,00, s-a dat startul luminilor in centrul Brasovului si in marile cartiere. Peste 5.000 de beculete albe si rosii impodobesc un brad inalt de 26 de metri in Piata Sfatului.


Pentru bradul din Piata Sfatului s-au montat patru kilometri de cablu, iar in varf s-a amplasat o stea tridimensionala cu beculete rosii. Alti 12 brazi, de dimensiuni mai mici, de sase metri, amplasati pe strada Republicii, sunt ornamentati cu ghirlande de 1.200 becuri. Iar pe stalpii de iluminat s-au montat perdele luminoase tip clopot. In plus, cele 25 de ferestre ale Casei Sfatului si 68 de geamuri ale imobilelor de locuit din Piata Sfatului au fost ornate cu perdele luminoase si ingerasi.


Ca in fiecare an, si Parcul Titulescu va fi luminat cu mii de beculete.


?


Pe perioada sarbatorilor de iarna se va derula programul „Brasov, oras de poveste”, care cuprinde o serie de manifestari in diverse locatii din centrul istoric.


In plus, in premiera, in acest an, municipalitatea a inclus in acest program si statiunea Poiana Brasov, unde „Tara Zapezii” va fi deschide din 17 decembrie pana in 17 februarie 2007.


?


Dupa un concert de colinde sustinut de corul de copii „Unison”, corul „Astra” din Brasov si Stefan Hrusca, seara in care au fost aprinse instalatiile luminoase s-a incheiat cu un foc de artificii.


?


In cadrul programului „Brasov, oras de poveste”, municipalitatea brasoveana va organiza zilnic cate un spectacol in Piata Sfatului. Brasovenii si turistii vor putea asculta colinde, concerte, muzica de fanfara si dansuri populare din toate zonele tarii, de la ora 17,00 la ora 23,00, in fiecare seara pana la sfarsitul anului. Iar pe 31 decembrie, Revelionul din Piata Sfatului va fi dedicat integrarii Romaniei in UE.


Insa, unul dintre cele mai mari evenimente culturale se va desfasura la Teatrul „Sica Alexandrescu” unde, in data de 21 decembrie, este asteptata orchestra „Johannes Strauss” de la Viena.


Pana in 10 ianuarie 2007, in Centrul Civic va fi amenajat o alta atractie a Sarbatorilor, „Oraselul copiilor”.


?

In acest an, Primaria a cheltuit peste doua miliarde de lei pentru ca Brasovul sa straluceasca de Sarbatori.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.