Platformistii cer mila liberalilor

Platformistii cer mila liberalilor

0 299

Inspaimantati ca o posibila alianta intre trei partide de pe scena politica ar pune capat Partidului Liberal (sau le-ar anula orice speranta de a ajunge unde ravnesc), platformistii au ajuns sa se roage de fostii lor colegi.


Grupul pentru Platforma Liberala se declara ingrijorat de pregatirea unei aliante politice din care sa faca parte PNL, PSD si PC, solicitand liberalilor „de buna credinta” sa respinga orice actiune politica de apropiere a Partidului National Liberal de cele doua formatiuni.


„Grupul pentru Platforma Liberala constata cu maxima ingrijorare pregatirea unei aliantei politice care cu ceva timp in urma parea imposibila. Crearea unui pol social-liberal, din care sa faca parte PNL, PSD si PC ar reprezenta o tradare a electoratului liberal si a electoratului Aliantei, tradare care va duce la disparitia PNL de pe scena politica”, se arata intr-un comunicat al grupului.


In opinia platformistilor, un pact al PNL cu PSD si PC poate salva cateva cariere politice, dar pretul platit va fi „distrugerea” intregului PNL. „Avertizam conducerea PNL ca scoaterea la vanzare a celei mai importante resurse a partidului – sigla PNL – reprezinta ultima si cea mai mare greseala posibila”, mai spun semnatarii comunicatului.


Reprezentantii platformistilor se declara convinsi ca majoritatea covarsitoare a membrilor de partid sunt impotriva unei asemenea apropieri si o vor sanctiona „clar si irevocabil”.


?


Singurul care a vorbit despre o eventuala formare a unei aliante social-liberale a fost presedintele PC, Dan Voiculescu. Marti, dupa ce o delegatie a PC condusa de Dan Voiculescu a avut o intalnire, la Bruxelles, cu Graham Watson, liderul Grupului ALDE din Parlamentul European, conservatorii au transmis un comunicat potrivit caruia, in cadrul intrevederii, liderul PC „a reafirmat nevoia unei analize a oportunitatii formarii unei aliante social-liberale, in conditiile in care framantarile de pe scena politica din ultima perioada par a conduce spre scindarea PNL si formarea unui pol politic intre viitoarea formatiune a lui Theodor Stolojan si PD”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.