Otiliano este pe terreno. Votate PSD!

Otiliano este pe terreno. Votate PSD!

0 344

Aveti idee ce repede s-a desertat aseara sacul de jucarii a lui Mos Nicolae? La cate scrisorele a primit din partea prichindeilor, varul lui Mos Craciun si-a vazut golita desaga intr-o clipita. Satisfactia menirii implinite odata cu ajungerea la fundul sacului este o senzatie pe care senatorul pesedist de Brasov, Otilian Neagoe, de exemplu, n-o s-o cunoasca in actuala campanie. In vreme ce pana si cadourile care-au cocosat renii mosului s-au epuizat, sacul doldora de promisiuni si binefaceri al lui Neagoe este inca dolofan. Asta desi solutia de avarie a PSD-ului local pentru postul de primar al Brasovului ii dezleaga baierele la toate conferintele de presa. Daca postul lui Mosu’ se va vacanta vreodata, neica Otilian va fi un candidat imbatabil. Omul imparte cu darnicie in stanga si-n dreapta povesti in tipla stralucitoare despre viata frumoasa ce va sa vina sub guvernarea PSD. Nu mai pridideste cu scosul din ranita; ba juraminte de protectie sociala, ba solutii pentru incalzirea apartamentelor, ba ponturi de crestere a salariilor.


?


Cohortele pesediste ale Romei


Oferta e inepuizabila, sacul inca geme de cadouri, ba chiar pare tot mai plin dupa fiecare extractie. Dupa ce au rezolvat in urbea pe care vrea s-o pastoreasca absolut toate doleantele, mos Neagoe s-a trezit cu stocurile de gargara aproape neatinse. Ce sa faca oare cu ele, stiut fiind ca marfa asta e cam perisabila si consumatorul e tot mai pretentios?


Intr-o sedinta de brainstorming de la sediu, pesedistii brasoveni au gasit cea mai buna piata de desfacere. Pentru ca toate drumurile comerciantilor de iluzii duc la Roma, social-democratii locali au ales Italia pentru marfa lor electorala. Ideea a mijit cam acum o luna, cand subordonatii lui Constantin Nita anuntau ca-i vor deschide alesului Otilian birou parlamentar la Roma. Dupa deplasarea in Cizma, Nita&comp. or fi vazut ca un biet cabinet nu poate acoperi toate solicitarile din partea comunitatii de romani plecati la munca in tara premierului Prodi. Asa ca deunazi, Otiliano plusa si anunta media brasovene ca PSD va deschide chiar o filiala in capitala Italiei.


?


Modelul Il Cavaliere


Ambitia de a colecta voturile zugravilor, capsunarilor si chelnerilor emigrati in orasul celor sapte coline vine dintr-o obsesie italiana mai veche in sanul PSD. Adrian Nastase – pe atunci cel mai infumurat premier postdecembrist – se culca seara cu poza lui Berlusconi sub perna, visand sa-l egaleze pe Il Cavaliere la avere, aroganta si aparitii mediatice. Ca si-a ales gresit idolul, s-a vazut deunazi la televizor, cand magnatul media a lesinat in plin discurs electoral. Nastase, replica sa mai marunta, vinde deja din case; a inceput cu tablourile din muzeul in care locuieste, sperand sa incaseze pe ele suficient cat sa-si mai carpeasca reputatia de nabab.


?


PSD, mare amator de pizzu


La nivel local, filiera italiana se ghiceste in costumatia locotenentilor conului Nita, ceva intre Gucci si Roberto Cavalli, si in ochelarii de Corleone cu care se expune in public mai marele pesedistilor brasoveni. Tranzitia la viata de filiala romana n-o sa fie prea grea; Nita si acolitii pot sa ia la pas circumscriptia Roma si sa se opreasca din cand in cand pe la casele alegatorilor sa pecetluiasca cardasia la o pizza. Tare ma tem, insa, ca in loc de pizza, pe signor Nita o sa-l ia gura pe dinainte si o sa ceara pizzu, cum obisnuia pe meleaguri brasovene. Pentru necunoscatori, pizzu este taxa de protectie pe care o mai incaseaza si astazi camorrele italiene prin partile Siciliei, semn ca mafia mai are inca viata lunga in peninsula. Mai ramane de fixat cuantumul atentiei din partea enoriasilor electorali: nu cred c-o sa mearga direct 10% din incasari, cat se percepea de la patronii brasoveni pentru sustinerea partidului in guvernarea PSD. Merge si un 5-6% pentru inceput, macar pana se pune filiala pe picioare si intra definitiv in constiinta si conturile emigrantilor.


?


Hot-line cu robotul Otiliano


Nu stiu ce-a fost in capul carcotasilor locali cand s-au indoit de existenta biroului parlamentar PSD la Roma, la ora anuntarii deschiderii lui. Diversi consilieri de la putere au vrut sa stie si ei macar o adresa, un numar de telefon ceva, cu prefixul Italiei. De parca le era greu pesedistilor sa instaleze la celalalt capat al firului un robot care sa debiteze aceeasi placa pentru curiosi: „Buongiorno, sono Otiliano. Non posso parlare, sono pe terreno. Auguri si votate PSD!”. Indoiala l-a ambitionat pe alde Otilian, care a plusat cu vestea unei filiale intregi. Daca nici asta n-o sa convinga, astia sunt in stare sa declare ca au deja un partid intreg, cu sedii de sector pe fiecare colina. Replica suprema pentru increduli ar fi ca au infiintat la Roma nici mai mult nici mai putin decat Internationala social-democrata.


Ca sa se lamureasca misterul constituirii de birouri-filiale-internationale, propun ca Otilian & trupa sa faca testul cu manuta stanga chiar in Boca della Verita. Turistii stiu de ce-ar ramane ciunga filiala PSD Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.