ROMANIA IN CRIZA GUVERNAMENTALA (1)

ROMANIA IN CRIZA GUVERNAMENTALA (1)

0 278

Nici nu s-au stins bine ecourile salvelor de tun si ceremoniile legate de Ziua Nationala ca in razboiul din politichia dambovitena s-au si auzit primele bubuituri de artilerie.


PC (PUR), conform unui scenariu, inca tinut secret, dar al carui semne se vad la tot pasul, face prima mutare care arunca Guvernul Tariceanu in “mlastinele de la Cotroceni”.


Voiculescu o spune clar in plenul partidului, convocat din timp, duminica 3 decembrie:“Criza politica declansata de tandemul Traian Basescu -Theodor Stolojan si refuzul partidelor din coalitie de a sprijini principalele proiecte de legi ale PC, ne obliga sa iesim de guvernare si sa trecem in opozitie a declarat presedintele PC, Dan Voiculescu.


?


Basescu si Tariceanu s-au intalnit la Palatul Victoria


Dupa mediatizarea “pasului” facut de PC, primele mutari sunt de la Cotroceni care,… se invita la Palatul Victoria. Atfel Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu s-au intalnit la Palatul Victoria pentru a discuta despre prima situatie postrevolutionara, cand un guvern ajunge fara sustinere parlamentara.
A fost o intalnire in urma careia nu au fost ?facute nici un fel de declaratii! Nici presedintele Basescu, nici premierul Tariceanu nu au considerat necesar sa ne spuna ceva. Oficial, Guvernul a anuntat intr-un comunicat, ca presedintele si premierul au discutat despre situatia politica dupa parasirea arcului puterii de catre PC, fara sa indice insa daca s-a convenit ceva ?intre cei doi oficiali.
Momentul declansarii crizei a fost ales cu multa atentie, ruperea liberalilor fiind o realitate pe care nimeni nu o mai contesta, Tariceanu nu mai stie pe ce se va baza de acum incolo in Parlament, in propriile organizatii sau chiar in propriul partid.


Putem presupune ce s-a discutat, doar dupa reactiile din zona politica.


Un lucru e clar:


Guvernul nu poate “scoate” bugetul pe 2007, fara o majoritate in Parlament. Este “obstacolul proiectat” de antiliberalii din interior si din exteriorul PNL. Vrea nu vrea, Tariceanu trebuie sa vina in Parlament pentru a cere votarea Bugetului pentru 2007.
PRM si PC au anuntat insa ca nu vor vota bugetul. PSD se intruneste azi sa ne spuna ce decizie va lua. PD asteapta pentru a contraoferta, iar Grupul Stolojan – Stoica, (prin vocea ultimului ne spune ce se mai poate face) o renegociere a PNL cu PD si lucrurile sunt rezolvate!.


Punctul de vedere de la Grupului petrolist (cum il alinta Valeriu Stoica si Stolojan) a lui Tariceanu va fi dat (petrolistul sef – Dinu Patriciu nu este in tara!!) pana in seara zilei de luni sau cel mai tarziu marti.


De subliniat!


Presedintele Traian Basescu nu asteapta decat o varianta, una singura: pregatirea alegerilor anticipate, fara Tariceanu la conducerea Guvernului.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.