Intram in Uniune cu restante legislative

Intram in Uniune cu restante legislative

0 267

Chiar daca pana la integrarea in Uniunea a ramas mai putin de-o luna, parlamentarii romani nu se vor putea achita in intregime de responsibilitatile pe care le au in domeniul legislativ.


Romania s-a angajat ca, pana la acest moment sa adopte o serie de legi, considerate necesare integrarii. Este vorba de Legea Curtii de Conturi, Legea privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, Legea privind masurile pentru asigurarea bunei functionari a instantelor judecatoresti si parchetelor, Legea privind codul de conduita al functionarilor publici, Legea referitoare la asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala sau Legea referitoare la regimul strainilor in Romania. Sapte dintre cele zece proiecte legislative nu au trecut nici macar de prima Camera sesizata, Senatul. O mare parte dintre aceste proiecte legislative au rapoarte finalizate de comisiile de resort si sunt inscrise pe ordinea de zi a plenului Senatului de luni de zile. Cum este cazul proiectului Legii Curtii de Conturi. Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul a trimis conducerii Senatului o adresa prin care cere urgentarea adoptarii unui numar de zece proiecte de lege prioritare pentru integrarea europeana.


?


In afara faptului ca nu mai este timp pentru adoptarea legilor, situatia din Parlament a devenit mai complicata in urma crearii platformei liberale. Pentru adoptarea unei legi organice este necesar un numar minim de 69 de voturi. Teoretic, coalitia are 70 de reprezentanti in Senat. Dar guvernul Tariceanu nu mai poate fi sigur de voturile platformistilor trecuti de partea lui Theodor Stolojan.


?


Iar interesele politice nu pot fi lasate deoparte pentru interesul national, chiar daca unele proiecte sunt in domenii care au fost marcate cu stegulete galbene in raportul de monitorizare al Comisiei Europene din primavara acestui an.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.