Ziua Mondiala Anti-SIDA, la Brasov

Ziua Mondiala Anti-SIDA, la Brasov

0 290

1 decembrie nu a fost doar Ziua Nationala a Romaniei. La nivel mondial, data a coincis cu Ziua de Lupta impotriva SIDA, care a fost marcata si la Brasov.


Vineri, in Piata Sfatului, a fost intinsa o panza alba cu dimensiuni de 3,60 pe 3,60 de metri, pe care erau trecute numele celor opt copii brasoveni, cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani, decedati din cauza acestei maladii.


„Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine” este sloganul sub care s-a desfasurat actiunea din acest an, incercandu-se astfel sa se sensibilizeze publicul in legatura cu problematica HIV-SIDA.


Potrivit Biancai Nedelcu, asistent social la Centrul de zi „Floarea Soarelui”, care functioneaza in Spitalul de Boli Infectioase din Brasov, in judetul Brasov, se afla in evidenta 100 de persoane, copii si adulti, ceea ce nu poate fi privit decat ca oo situatie alarmanta.


La nivelul judetului se constata o crestere a numarului tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani infectati cu aceasta maladie si scade numarul copiilor. Primele cazuri care au inceput sa fie tratate la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov dateaza din anul 1995.


Primul caz de SIDA a fost depistat in Romania in anul 1985. Conform statisticilor Ministerului Sanatatii, la 30 septembrie 2006 erau inregistrate in Romania 10.168 de persoane infectate cu virusul HIV-SIDA.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.