Ziua Internationala de Lupta impotriva SIDA

Ziua Internationala de Lupta impotriva SIDA

0 366

Reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, victime ale SIDA, lideri nationali si internationali au transmis un mesaj ferm pentru ziua de 1 decembrie, Ziua Internationala de Lupta impotriva SIDA, de unitate in combaterea unei maladii care face milioane de victime anual, informeaza agentiile internationale de presa.


?


Victimele maladiei


Potrivit raportului anual al ONU, SIDA a ucis 66.000 de persoane in America Latina in cursul lui 2005. Anul trecut, cu ocazia Zilei Internationale de Lupta impotriva SIDA, la New York, militantii anti-SIDA s-au adunat in fata Primariei orasului si au citit numele victimelor acestei maladii din intreaga lume. Luminile Empire State Building au fost stinse pentru 15 minute pentru a marca aceasta zi. Mii de lumanari au fost aprinse in memoria persoanelor carfe au murit de SIDA in capitala Suediei, Stockholm, si in orasul Malmo. Guvernul britanic a marcat Ziua de Lupta impotriva SIDA prin alocarea sumei de 48 milioane de dolari pentru combaterea bolii pe plan mondial.


?


Mesajul Consiliului Europei???????

„Virusul este cel care imbolnaveste oamenii, dar acestia sunt ucisi de indiferenta”, a aratat Terry Davis, secretar general al Consiliului Europei intr-o declaratie data publicitatii cu ocazia Zilei Internationale de Lupta impotriva SIDA. „La aproape 25 de ani dupa ce infectia a fost inregistrata pentru prima data, lumea a castigat unele batalii, dar pierde in continuare lupta impotriva SIDA. Cunoastem medicamentele anti-retrovirale care pot salva vieti, dar milioane de persoane nu au acces la ele si sunt condamnate la moarte fara apel. Stim ca prezervativele reprezinta mijloacele cele mai efective de prevenire a noi infectii, dar nu au fost facute eforturi suficiente pentru a promova modul lor de intrebuintare. Trebuie sa acceptam si faptul ca nu este nici o scuza pentru neimplicare in protejarea demnitatii umane a celor afectati de SIDA”, a mai aratat liderul european.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.