Biserica langa Hotelul de Gheata

Biserica langa Hotelul de Gheata

0 311

Preoti de trei confesiuni au urcat, sambata, cu telecabina, la peste 2.000 de metri altitudine pentru a sfinti Balea Lac din care se va lua gheata pentru a construi o biserica langa viitorul Hotel de Gheata.


?


La sfintirea lacului au participat preoti ortodocsi, catolici si evanghelici. Toti au urcat cu telecabina si au recunoscut ineditul situatiei.


?


„Este un proiect ecumenic, va fi o biserica pentru toate confesiunile si am decis ca este foarte binevenita o slujba de sfintire a lacului din care se va scoate gheata pentru constructie la care sa participe preotii din trei confesiuni”, a declarat Arnold Klingeis, managerul proiectului.


?


Pregatirile pentru constructia bisericii au inceput in urma cu mai bine de o saptamana. Deja au fost ridicate altarul si crucea, iar sambata s-a pus prima piatra la temelia viitorului lacas de cult.


?


In acest timp la Hotelul de Gheata lucrarile sunt in toi. Palatul de clestar ar trebui sa fie finalizat inainte de Craciun.


?


Potrivit lui Peter Klein, coordonatorul lucrarii, sunt unele probleme din cauza vremii: este prea cald si nu se poate lucra normal.


?


Lacul de la Balea are o adancime de 17 metri. Stratul de gheata format deasupra are 20 de centimetri. De aici se vor scoate blocurile de gheata pentru biserica ce va avea o suprafata de peste 60 de metri patrati si care va fi sfintita de Boboteaza.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.