Trei zile de proteste la Fagaras

Trei zile de proteste la Fagaras

0 262

Desi numeroasele actiuni de protest, de pichetari sau chiar greve, la care salariatii uzinelor brasovene au recurs de-a lungul anilor nu s-au dovedit salvatoare pentru situatia nemultumitilor, sindicalistii nu renunta sa apeleze la aceleasi metode, in speranta ca vor fi luati in seama de autoritatile competente.


Recenta crestere a pretului la gazele naturale s-a alaturat motivelor mai vechi si i-au scos, din nou, in strada pe sindicalistii de la Nitramonia Fagaras. Marti, intre orele 11,00 si 13,00, 50 de reprezentanti ai sindicatelor afiliate la Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie au continuat sa-si strige disperarea intr-o actiune de pichetare a Oficiului Prefectural Fagaras.


Prima actiune de acest gen, pichetarea prefecturilor din judetele care au astfel de unitati industriale, printre care si judetul Brasov, a avut loc in urma cu o saptamana, dar a fost intrerupta pe durata desfasurarii Consiliului General al Federatiei Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie.


La pichetul de marti au participat sindicalisti de la combinatele chimice „Nitramonia” Fagaras, UPRUC Fagaras si „Viromet” Victoria, sprijiniti in actiunea lor de reprezentanti ai sindicatelor din Orastie si Tractorul Brasov, de pensionarii fagaraseni, reuniti in Forumul Civic, precum si de disponibilizatii de la Nitramonia care nu si-au incasat salariile.


Avand in vedere ca industria pe care protestatarii o reprezinta foloseste gazul ca materie prima, una din nemultumiri a fost cresterea pretului la gaze. Bineinteles, si vechile probleme ale salariatilor de la aceste societatau fost invocate: neplata salariilor de cateva luni pentru cei 500 de angajati ai combinatului Nitramonia, dar si intarzierea privatizarii societatii.


Potrivit liderului de sindicat de la combinatul fagarasean, Lucian Cupu, revendicarile sindicalistilor vor fi trimise prefectului Aurelian Danu, care le va inainta guvernului. De asemenea, Cupu a mentionat ca pichetarea Oficiului Prefectural Fagaras va continua in zilele de 29 si 30 noiembrie.


Astazi, 29 noiembrie, este programata intalnirea dintre presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, si conducerile societatilor Tractorul si Rulmentul, dupa care fostul ministru al Apararii va face o vizita la Nitramonia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.