„Scandal la Opera!”

„Scandal la Opera!”

0 290

In weekend, brasovenii au avut parte de spectacole de calitate, desfasurate in cadrul Festivalului de Dramaturgie Contemporana care se desfasoara la Brasov. Sambata si duminica, Teatrul Act a prezentat spectacolul „Orasul“ de Evgheni Grishkovetz, iar Teatrul „Sica Alexandrescu“ ?a intrat in concurs cu piesa „Copilul ingropat“ de Sam Shepard. Duminica seara, Teatrul National „Vasile Alecsandri“ din Iasi a adus in fata brasovenilor spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”. Competitia este acerba la cea de-a XVIII-a editie a Festivalului de Dramaturgie Contemporana de la Brasov. Cele mai bune piese contemporane s-au aliniat la start in sala de teatru. Un prilej excelent pentru textul contemporan sa urce pe scena.


?


Cea mai populara comedie a ultimelor doua decenii


Marti, 28 noiembrie, de la orele 19.00, Teatrul Nottara Bucuresti prezinta spectacolul „Scandal la opera!”, de Ken Ludwig. Regia: Petre Bokor. Decoruri: Puiu Antemir. Costume: Anca Marcu. In distributie: Mircea Diaconu, Victoria Cocias, Cerasela Iosifescu, Raluca Gheorghiu, Alexandru Jitea.


Traducerea si adaptarea Petre Bokor?


Figurantul care devine peste noapte vedeta, este una dintre povestile teatrale cele mai apreciate. In 1934, spectacolul omagial al Operei Mari din Cleveland, Ohio, (la care s-au vandut 1000 de bilete, si s-a organizat o receptie cu 25 de kilograme de crabi in maioneza) este in pericol! Tenorul Italian invitat sa apara in rolul principal in seara respectiva, s-a cufundat intr-o stare de betie letargica, si este crezut mort. Docilul asistent al directorului, un cantaret amator de opera, ia locul celebrului invitat si e aclamat in rolul lui Othello. Tenorul isi vine in fire si se avanta intr-o cavalcada hilara a incurcaturilor, in cursul carora cei doi Mauri, sunt tot mai grav confundati de catre doua tinere indragostite. La aceasta se adauga o nevasta Italianca plina de capricii, un liftier nerusinat si un impresar inventiv si cinic – pentru a obtine o comedie pe masura marilor farse clasice.


Comedia „Scandal la opera!” s-a dovedit a fi una dintre cele mai populare comedii din ultimele doua decenii, fiind tradusa in saptesprezece limbi si jucata, cu egal succes, in peste treizeci de tari.?


?


„Marlene”


Miercuri, 29 noiembrie, de la orele 19.00, Teatrul de Comedie Bucuresti prezinta spectacolul „Marlene”, de Pam Gems in regia Catalinei Buzoianu. Scenografia este semnata Velica Panduru, iar din distributie fac parte: Emilia Popescu, Aurora Leonte.


Marlene? de Pam Gems


Scenografia?? Velica Panduru?


Coregrafia?? Florin Fieroiu?


Muzica?? Petru Margineanu?


Data premierei: Ianuarie 2004


Elena B.?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.