Parcurile industriale, cu tupeu in UE

Parcurile industriale, cu tupeu in UE

0 360

Desi infiintarea parcurilor industriale in Romania si, mai ales, in Brasov a produs rumoare in randul celor care nu cred in relansarea industriei brasovene, conducerea Asociatia Parcurilor Industriale, Tehnologice, Stiintifice si a Incubatoarelor de afaceri din Romania (APITSIAR) este optimista si crede ca dupa data de 1 ianuarie 2007 acestea vor fi competitive pe piata Uniunii Europene. Optimismul vine ca urmare a faptului ca de la infiintare si pana in prezent, parcurile au facut progrese in ceea ce priveste eficientizarea activitatii. Se pare ca la Brasov, cum ar fi la Metrom, retehnologizarea bate pasul pe loc, iar la un alt parc industrial, cum ar fi Carfil, lucrurile evolueaza cu pasi marunti, dar siguri, desi in zona exista interese imobiliare, iar Ocolitoarea a bagat zazanie pe metru patrat.


?


APITSIAR inregimenteaza 22 de parcuri


Presedintele APITSIAR, Dragos David, care este si directorul general al Parcului Carfil, face urmatoarele precizari: „Asociatia Parcurilor Industriale, Tehnologice, Stiintifice si a Incubatoarelor de afaceri din Romania (APITSIAR) a fost infiintata in 26 mai 2005 din initiativa a sapte membri fondatori, are sediul in Brasov, str.Zizinului nr.119 (la sediul S.C. Carfil Industrial Parc S.A.) si activeaza pentru dezvoltarea durabila a parcurilor industriale, stiintifice, tehnologice si a incubatoarelor de afaceri, apara si promoveaza interesele membrilor sai, militeaza pentru sprijinirea cu eficienta a activitatii acestora de catre organele si organismele administratiilor publice centrale si locale si nu in ultimul rand, intreprinde demersuri pentru atragerea de investitii romanesti si straine si accesarea de fonduri structurale. Dupa numai un an si cateva luni de activitate asociatia numara deja 22 de membri principali, ceea ce, poate parea putin, dar daca ne raportam la faptul ca in Romania exista in prezent numai 37 de parcuri industriale functionale, asta inseamna ca peste 60 % au intrat deja in asociatia noastra”.


?


Rezultatele notabile ies la iveala


Presedintele David sustine ca in aceeasi perioada scurta despre care aminteam, printr-o activitate sustinuta au fost obtinute o serie de rezultate notabile, dintre care, enumeram:??? APITSIAR a devenit membra a EURADA si IASP, organisme internationale de profil de mare anvergura si cu activitate permanenta, prin care, membrii asociatiei sunt tinuti la curent permanent cu evolutiile internationale in domeniu; In aceeeasi perioada au fost organizate 8 actiuni importante la care, pe langa intalnirile de lucru propiu-zise ale membrilor, au avut loc si expuneri/simpozioane de interes, contacte si dialoguri cu autoritati centrale si locale etc. In septembrie 2006, printr-o colaborare deosebit de benefica cu GTZ Romania a fost obtinuta o finantare nerambursabila prin care asociatia a dobandit dotari tehnice de varf si si-a amenajat propria sala de studii si conferinte cu toate dotarile necesare. In perioada 7-10 nov. 2006, in colaborare cu aceeasi GTZ Romania care a asigurat trainingul si cheltuielile trainerului, APITSIAR a organizat un seminar/training cu tema „managementul parcurilor industriale si a infrastructurilor de afaceri” sustinut de profesorul dr. Peter Hohenemser din Germania, la care au participat 22 de cursanti din parcurile membre si din afara, seminar care s-a bucurat de un deosebit succes; Au? avut? loc? numeroase? luari? de pozitie? ajgAPITSIAR catre autoritatile centrale, pentru probleme de inters general legate de dezvoltare si coeziune economico-sociala.


?


Strategia 2007-2013


APITSIAR dispune de propria sa strategie pe termen mediu si lung, pe perioada 2007-2013, iar pentru anul viitor, exista deja cel purtin 10 actiuni/activitati importante pe agenda de lucru urmand a fi stabilite numai datele si detaliile.


„Folosesc si acest prilej pentru a multumi pe de o parte tuturor celor care ne acorda sprijinul lor in promovarea demersurilor benefice comunitatii si, pe de alta parte pentru a aminti tuturor celor interesati si animati de intentii bune, faptul ca APITSIAR este in permanenta o organizatie dinamica si deschisa oricaror colaborari ce pot aduce contributii importante la dezvoltarea durabila nationala, zonala si locala”, a conchis Dragos David.


Ileana Roseala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.