Constantinescu se arunca in bratele PNL-ului

Constantinescu se arunca in bratele PNL-ului

0 335

PNL si Actiunea Populara impotriva platformistilor


In conditiile in care liberalii parasesc pe rupte formatiunea-mama, iar sustinerea lui Tariceanu in Parlament este tot mai mult pusa sub semnul intrebarii, PNL cauta inlocuitori ai celor care au fugit la platforma Stoica-Stolojan.


Declaratiile lui Theodor Stolojan referitoare la o posibila formula de alianta intre PNL si Actiunea Populara a lui Emil Constantinescu nu sunt departe de adevar.


Vicepresedintele PNL, Bogdan Olteanu, a confirmat ca subiectul a fost discutat in mai multe randuri in interiorul partidului si a fost ridicat si la ultima sedinta a Comitetului Executiv al PNL. In opinia lui Olteanu, cele doua partide pot avea un viitor comun, dat fiind faptul ca ambele formatiuni au luptat impotriva ideilor de stanga. Insa, Olteanu nu confirma ipoteza ca Emil Constantinescu sa fie viitorul candidat PNL pentru functia de presedinte al Romaniei. In privinta unei apropieri si de PNTCD, liberalul considera ca fortele de dreapta ar avea numai de castigat.


Negocierile intre cele doua partide au ca scop o alianta care sa stea la baza unui contraproiect de unificare a fortelor de dreapta.


?


Liderul Actiunii Populare, Emil Constantinescu, a declarat ca, in actualul context politic, este alaturi de liberali. Fostul sef de stat a adaugat ca nu vizeaza nici o functie politica in urma colaborarii cu liberalii si considera ca locul sau este in prezent, in societatea civila. Acelasi lucru l-a sustinut si Bogdan Olteanu, care a precizat ca, din cate stie, Emil Constantinescu a declarat ca nu mai doreste sa candideze pentru o functie publica, ci, mai degraba, sa se implice la nivel civic.

Potrivit unor surse din interiorul celor doua formatiuni, discutiile sunt atat de avansate incat se pune chiar problema absorbtiei partidului Actiunea Populara de catre PNL.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.