Tractorul risca sa ramana din nou pe intuneric

Tractorul risca sa ramana din nou pe intuneric

0 346

Uzina Tractorul nu a reusit sa respecte angajamentul pe care l-a incheiat cu Electrica Brasov si istoria se repeta. Luni, Electrica a trimis o instiintare catre societatea brasoveana, prin care aceasta este anuntata ca i se va limita din nou furnizarea de energie electrica. Iar daca factorii de decizie ai societatii nu vor lua nicio masura in vederea diminuarii datoriei, este posibil ca la sfarsitul saptamanii, Tractorul sa fie deconectat total de la electricitate.


In urma masurilor luate de Electrica Brasov, in mai multe randuri in ultimele luni, de furnizare de energie electrica uzinei Tractorul la cote de avarie, si chiar deconectarea totala, in luna iunie, ca urmare a datoriilor masive, intre cele doua parti s-a ajuns la o intelegere. Conducerea uzinei de tractoare a convenit sa garanteze plata facturii de energie electrica prin depunerea la inceputul fiecarei luni de consum a unor file CEC a caror valoare sa acopere integral consumul estimat al lunii respective.


Insa, societatea nu si-a respectat angajamentul. Potrivit unui comunicat al Electricii, in prezent, exista o factura estimata la 1,2 milioane RON pentru consumul lunii noiembrie, in conditiile in care uzina nu a platit inca nici factura de regularizare a consumului pentru luna octombrie, care se ridica la circa 370.000 RON. La aceasta, se adauga nerespectarea de catre Tractorul Brasov a unui punct din Memorandumul incheiat intre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), SC Electrica SA, SC FDFEE Electrica Trabsilvania Sud SA si SC Tractorul UTB SA, cu privire la incheierea tuturor contractelor de ipoteca pana la 15 octombrie si stabilirea modului in care debitul de peste 45,2 milioane RON va fi achitat. Contractul de ipoteca este incheiat doar pentru o parte a sumei datorate, respectiv pentru valoarea de peste 14,3 milioane RON.


?


Prin urmare, Electrica a decis limitarea furnizarii energiei electrice la 10 MW pe ora in ziua de miercuri si la 5 MW pe ora in ziua de joi, urmand ca vineri, de la ora 15.00, uzina sa fie deconectata total de la reteaua de electricitate.


Conform unei Hotarari a Guvernului, uzina are obligatia sa asigure prin solutii proprii tehnologice si/sau energetice evitarea unor efecte deosebite la intreruperea alimentarii cu energie electrica din SEN, in cazul in care exista echipamente sau instalatii la care intreruperea alimentarii cu energie electrica peste o durata critica mai mica decat cea corespunzatoare nivelului de siguranta inscris in contract poate produce incendii, accidente umane, explozii, deteriorari de utilaje.

Directorul general al Tractorul Brasov, Titu Serban, a declarat ca va lua masurile necesare in zilele urmatoare. „Trebuie sa las un CEC pentru factura curenta. Marti voi merge la Electrica pentru a discuta cu directorul Ioan Rosca. Dar nu depinde totul numai de mine“, a spus Serban.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.