Cine vine in locul lui Flutur? Decebal Traian Remes…?

Cine vine in locul lui Flutur? Decebal Traian Remes…?

0 370

Chiar daca multi se asteptau ca presedintele sa nu dea curs propunerii inaintate de premierul Tariceanu de revocare din functie a ministrului agriculturii, intrucat Basescu este suspectat de unii ca ar sta la originea ideii de infiintare a platformei liberale, precum si a hotararii lui Flutur de a parasi tabara lui Tariceanu, de asta data seful statului a surprins.


Joi, Traian Basescu a semnat decretul de revocare a lui Gheorghe Flutur din functia de ministru al Agriculturii. Premierul Calin Popescu Tarceanu i-a trimis, miercuri, presedintelui Basescu propunerea de revocare.


Tariceanu a trimis propunerea inainte de a pleca in Franta pentru a fi supus unei interventii chirurgicale in urma accidentului de motocicleta suferit in vara acestui an si nu a participat la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).


Dupa sedinta CSAT, presedintele Traian Basescu a declarat ca va da curs solicitarii premierului Tariceanu, dar a avertizat ca este pentru ultima data cand da curs unei astfel de cereri fara a exista si propunerea de inlocuitor.


Basescu a spus ca a luat aceasta hotarare tinand cont de faptul ca exista o solicitare din partea primului-ministru si din dorinta de a nu implica institutia prezidentiala in disputele din PNL.


Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat ca presedintele a procedat corect acceptand solicitarea premierului, apreciind ca astfel a spulberat banuielile rautacioase fata de actiunile politice ale grupului sau


?


Cine ii va lua locul lui Fluture?


Chiar inainte ca propunerea primului-ministru sa fie acceptata de catre presedinte, au si inceput sa se faca presupuneri in legatura cu urmasul sefului de la Agricultura. Surse guvernamentale au declarat ca succesorul lui Gheorghe Flutur la conducerea Ministerului va fi un finantist, ca urmare a recomandarilor specialistilor Comisiei Europene.


Vocile multora s-au oprit asupra lui Decebal Traian Remes, fost ministru de Finante in perioada guvernarii CDR. Acesta este favorit pentru preluarea postului de ministru al Agriculturii, pentru ca astfel s-ar da curs recomandarii Comisiei Europene. Se pare ca Remes ar fi si preferatul lui Tariceanu.


Insa, decizia in ceea ce priveste inlocuitorul lui Flutur la Agricultura va fi luata in sedinta Comitetului Executiv al PNL, de saptamana viitoare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.