Viata de pompier

Viata de pompier

0 897

In acest an, pompierii brasoveni au intervenit in peste 100 de cazuri: incendii, descarcerari si inundatii. Ca sa ne arate ca nu este deloc usor sa fii pompier, angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov au facut un exercitiu demonstrativ.


Au trecut peste obstacole, prin foc si fum, purtand masti de gaze, au facut escaladari, au intrat prin tunele, au urcat tevi sau au coborat scari. Cam tot ce fac pompierii in timpul interventilor. Dar, pentru a deveni profesionisti, pompierii ne spun ca este nevoie de o instructie severa si antrenamente de sase ore pe zi.


Din 2007, ISU nu mai lucreaza cu militari in termen, ci numai cu cadre profesioniste. Anul acesta, 435 de brasoveni au venit benevol sa se angajeze la ISU Brasov. Dintre acestia, unul singur a renunta dupa numai cateva zile, pentru ca nu a putu face fata programului.


„Trebuie sa avem o mare viteza de reactie, deoarece, in timpul interventiilor, lucram contra cronometru. Vietile celor care sunt in pericol depinde de fiecare minut”, a declarat un pompier.


„Chiar daca instructia este grea, ne gandim ca multe vieti depind de noi. Numai asa putem ajunge la rezultatele dorite. In plus, avem un loc de munca stabil si un salariu motivant”, spune altul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.