Cele mai bune spectacole pe scena Teatrului „Sica Alexandrescu”

Cele mai bune spectacole pe scena Teatrului „Sica Alexandrescu”

0 406

Iubitorii de teatru au ocazia in aceste zile sa vada cele mai bune spectacole realizate in ultimul an in cadrul editiei a XVIII-a a Festivalului de Dramaturgie Contemporana, care se desfasoara la Brasov in perioada 23-30 noiembrie. La aceasta editie a festivalului, doar doua teatre din afara Capitalei au fost alese pentru a-si prezenta creatiile in festival


?


Weekend la teatru


Brasovenii vor avea ocazia in acest weekend sa vada doua spectacole de teatru contemporan prezentate de trupa Teatrului Act din Bucuresti si de Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi. Astfel, brasovenii iubitori de teatru sunt invitati sambata 25 noiembrie la Sala Mare a Teatrului „Sica Alexandrescu” din Brasov, de la orele 11.00, la piesa de teatru „Orasul”, spectacol prezentat de Teatrul Act. Tot sambata, de la orele 19,30, la Sala Mare a teatrului brasovean va fi prezentata piesa de teatru „Copilul ingropat”.


Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi isi asteapta spectatorii duminica, de la orele 19,00, la Sala Mare, unde va prezenta piesa de teatru „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.?


?


Un buget de 1,5 miliarde lei


Ca in fiecare an, in cadrul festivalului se vor acorda premii pentru cel mai bun spectacol, cea mai buna regie, cea mai buna scenografie, cel mai bun actor si cea mai buna actrita si premiul special al juriului. Juriul va fi format din personalitati ale teatrului romanesc: criticul Florica Ichim, scenograful Horatiu Mihaiu, regizorul Sanda Manu si actorii Emil Boroghina si Marius Stanescu. Pentru seara de gala de joi, 30 noiembrie, organizatorii au ales spectacolul „Revizorul“ de N.V. Gogol, in regia lui Horatiu Malaele si interpretarea actorilor Teatrului de Comedie.


Organizatorii spun ca „Festivalul de Dramaturgie Contemporana” va costa aproximativ 1,5 miliarde lei vechi, o parte din acesti bani fiind acordati de Consiliul Local si Primaria Brasov, iar restul venind de la Ministerul Culturii si Cultelor (250 milioane lei), UNITER si diferiti sponsori.


?


Lansari de carte si colocvii


In cadrul Festivalul de Dramaturgie Contemporana vor avea loc si doua lansari de carte de teatru, in foaierul teatrului „Sica Alexandrescu“ si un colocviu pe marginea teatrului lui Samuel Beckett. Colocviul va fi prefatat de un spectacol-lectura pe texte semnate de Beckett, nemontate in Romania pina in prezent.


Elena B.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.