15 ani de prietenie intre Brasov si Musashino

15 ani de prietenie intre Brasov si Musashino

0 377

Istoria relatiilor dintre orasele Brasov si Musashino a inceput in urma cu 15 ani, in luna noiembrie a anului 1991, la 2 ani dupa Revolutia din anul 1989.


Daisuke Soga, pe atunci dirijor al Orchestrei Filarmonice „Gheorghe Dima” din Brasov si locuitor al orasului Musashino, a apelat la sprijinul primarului Masatada Tsuchiya pentru invitarea orchestrei in Japonia. Ca urmare, in septembrie 1992, toti membrii orchestrei au ajuns in Japonia si au sustinut cu succes un concert. Aproximativ 4000 de cetateni din 4 orase, inclusiv Musashino s-au bucurat de acest concert.


?


Musashino – un oras rezidential


Orasul Musashino este un oras rezidential situat la una din periferiile capitalei, Tokyo, la 20 de kilometri distanta de centru. Orasul detine spatii de locuit bine organizate, decente, sigure, in zone linistite, cu multa verdeata, apa buna, multe parcuri si facilitati oferite cetatenilor pentru activitati sportive, hobby-uri, intalniri si diverse actiuni, chiar si pentru petreceri. Centrul orasului sau centrele comerciale sunt accesibile cetatenilor in 20 de minute cu trenul si cu autobuzul. Cinci universitati si trei complexe comerciale sunt la dispozitia studentilor si a generatiei tinere.


Zona principala din Musashino este Kitchjio-ji, unul din cele mai faimoase cartiere datorita starurilor tinere din Tokyo.


?


Centrul Musashino


Infiintat in anul 1998, Centrul Musashino Japonia, promoveaza cultura japoneza si in special orasul Musashino prin prezentarea diverselor aspecte ale vietii in Japonia, culturii traditionale si actuale, precum si a limbii japoneze. Centrul Musashino, Japonia doreste aprofundarea relatiilor de prietenie dintre cele doua orase, Brasov si Musashino, precum si sa fie o punte de legatura intre cele doua culturi.


Biblioteca Asociatiei Musashino a fost inaugurata la 2 august 1998 pe baza unei donatii de 800 de volume, oferita cu generozitate de catre orasul Musashino si de catre Fundatia Japonia. La parterul cladirii se afla Centrul IT dotat cu 10 calculatoare si 10 imprimante. Acestea au fost donate in anul 2002 de catre organizatia non-guvernamentala „Project Hope Japan”, cu ocazia aniversarii a 10 ani de relatii dintre orasele Musashino si Brasov.


?


Clase culturale de practica a artelor japoneze


Centrul Musashino Japonia desfasoara o serie de activitati cu scopul de a promova cultura traditionala si actuala, dar si limba japoneza. Astfel, au fost infiintate Clase Culturale de Practica a Artelor Japoneze, care au ca scop initierea in artele japoneze si sunt sustinute de instructori japonezi si romani gata sa impartaseasca din cunostintele lor tuturor celor care doresc sa afle mai multe despre arta taierii hartiei, arta pictarii vederilor, arta imbracarii kimono-ului, arta manga, precum si despre ceremonia ceaiului.


?


Biblioteca Asociatiei Musashino


Inaugurata in anul 1998, Biblioteca cuprinde peste 1500 de volume din diferite domenii de activitate inclusiv materiale audio-video, CD-uri, DVD-uri si materiale didactice. Publicatiile ofera o documentare amanuntita asupra culturii si civilizatiei japoneze. Majoritatea sunt in limba engleza. Donatiile vin din partea unor cetateni japonezi si romani, din partea Primariei orasului Musashino, a Fundatiei Japonia si recent de la International House of Japan si de la edituri din Romania. Biblioteca este deschisa de luni pana vineri intre orele 13.00-17.00.


?


Contact


Adresa: Str. Matei Basarab nr.2, 500008, Brasov, Romania


Program: Luni, Miercuri, Vineri: 9:00-19:00, Marti si Joi:13:00-19:00


Telefon/Fax: 0268-471810.


Elena B.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.