Bazinul de inot de la gara va fi modernizat

Bazinul de inot de la gara va fi modernizat

0 227


Toti cei care au trecut in ultima vreme pe la bazinul de inot au avut ocazia sa constate ca dincolo de placerea sportului in sine nimic nu te atrage la bazin. Peretii sunt scorojiti, se vad straturile succesive de vopsele si zugraveli, caloriferele sunt ruginite si nu functioneaza, vestiarele au mobilier vechi, de fapt niste bancute sinistre iar la dusuri lipsesc piese.


In plus, recent, datorita sistemului invechit de incalzire a apei (dupa cum ne-a luminat si pe noi un cititor extrem de informat) cativa dintre copiii care au urmat cursuri de inot s-au pricopsit cu virusul legionella ajungand la spital.


Desi s-au cautat vinovati, realitatea este ca doar lipsa fondurilor a dus la aceasta situatie. Incalzirea se face cu un sistem depasit moral, zugravitul nu s-a facut ca la carte, razuindu-se mai intai straturile initiale, ci s-au aplicat straturile de vopsea unul peste altul, au lipsit solutiile si vopselele antifungice si anticorozive iar in privinta accesoriilor si dotarilor conexe acestea sunt vechi si insuficiente.


Altfel curatenie se face, apa este schimbata cu regularitate iar spatiul permite functionarea unui bazin olimpic.


Toate aceste probleme se pare ca si-au gasit rezolvarea, Consiliul Local indreptandu-si atentia spre complexul sportiv din apropierea garii (Sala Sporturilor). A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru modernizarea bazinului, urmand ca dupa aprobarea de catre Consiliul Local sa se inceapa lucrul.


Potrivit declaratiilor primarului George Scripcaru se doreste ca bazinul, care va fi marit, sa ofere tot ce este mai bun pentru a se constitui intr-un adevarat centru de recreere: se va moderniza sistemul termic, se va introduce incalzirea prin pardoseala, vor exista bazine si pentru initiere si pentru recuperare si va fi amenajata o terasa unde, pe timp de vara, se va putea face plaja.


Investitia este binevenita cu atat mai mult cu cat?numeroase persoane cu afectiuni ale coloanei sunt indrumate sa practice inotul iar aquagymul este o metoda extrem de placuta de relaxare si are chiar multi adepti. Chiar si in conditiile de acum la orele de gimnastica bazinul este plin. Deci, cu cat mai repede cu atat mai bine, speram sa ne balacim in alte conditii cat de curand!


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.