Dictatorul

Dictatorul

0 621

Convalescenta activa recomandata de medici pacientului Basescu intareste banuielile celor s-au indoit de la bun inceput ca operatia suferita de catre primul om in stat ar fi fost o reusita. Interventia menita sa-i coboare presedintelui nivelul de adrenalina, macar in preziua unor intalniri la nivel inalt mai delicate, n-a facut, se pare, decat sa-i tulbure si mai mult secretiile. O banuiala prinde sa se infiripe printre carcotasi, dar si in sanul simpatizantilor: operatia pe tiroida a fost mai degraba o interventie de tiranoida. Si a dat gres.


Se pare ca Traian Basescu s-a externat ceva mai tiran decat era atunci cand si-a luat in primire patul din rezerva spitalului Elias. Nu neaparat din cauza puseurilor rasiste care l-au incercat pe treptele spitalului, la sedinta foto de felicitari si ramas bun. Cand isi ridica in cap minoritatea armeana, de parca invrajbirea cu neamul tiganesc n-ar fi fost de-ajuns.? Dar astea sunt simptome nevinovate, care arata doar ca presedintele se simte bine si are umorile la locul lor.


Pe alte semne se citeste tirania crescuta a marinarului, al carei nivel linge ingrijorator cotele de avarie. Nu stiu daca ati gasit ragazul sa priviti cu atentie primele imagini de dupa externare ale presedintelui. Ascunsa cu grija in causul palmei, pacientul cu cel mai inalt rang din Romania cara permanent cu sine o mingiuta de cauciuc, colorata vesel si care se lasa cu docilitate maleata de degetele nervoase ale lui Basescu.


Psihologii s-au si grabit sa explice medical ultima tacaneala prezidentiala. Cica ghemotocul de cauciuc il ajuta sa se calmeze si sa-si descarce energiile negative transferandu-le asupra elasticului yo-yo.


Nu ca ar fi ceva ingrijorator in gestul de a framanta continuu o bucata de cauciuc ca si cum ar fi moacele adversarilor politici.


Altceva imi da fiori. Pentru ca? ultima data cand am vazut o minge asemanatoare celei cu care se joaca acum Basescu se-ntampla intr-un film pe care imposibil sa nu-l fi vazut si dumneavoastra. Mingea avea alte dimensiuni, dar principiul era acelasi?: un tip se juca, cu voia medicului sau nu, cu un balon urias, care intruchipa globul pamantesc. In biroul sau departe de privirile curiosilor, omuletul nostru petrecea ore intregi dand cate-un impuls sferei umplute cu aer, doar ca sa-si satisfaca apetitul dictatorial incurabil.


Omuletul se numea Charlie Chaplin, iar filmuletul – „Dictatorul”. ?


Stiati ca mingiuca de cauciuc cu care se joaca Basescu are culoarea albastra si este o reproducere la scara a Terrei??


O fi vreo coincidenta??


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.