Ziua Crucii, sarbatorita la Muzeul Taranului Roman

Ziua Crucii, sarbatorita la Muzeul Taranului Roman

0 239

Muzeul Taranului Roman va marca anul acesta ziua de 14 septembrie, Ziua Crucii, prin mai multe expozitii si un targ al iconarilor si mesterilor cruceri. Evenimentul se desfasoara de vineri pana duminica la Muzeul Taranului Roman, iar oferta pentru vizitatori este bogata: troite si cruci, icoane si izvoade, miniaturi, ingeri tesuti, proiectii, povesti despre cruceri si atelierele lor, mancaruri de post, dulceturi, compoturi, painisoare, mere si nuci.


Expozitia „De ziua crucii. Semne” invita la o serie de priviri diferite dinspre si de/spre spatiul sacru ale unor artisti, mesteri iconari si mesteri cruceri. Semnele sunt: icoane, izvoade, obiecte de cult – creatii personale, obiecte si texte rezultate din cercetari de teren in zona Sibiului. Expozitia va fi deschisa pana pe data de 29 septembrie.


?


Targul iconarilor si mesterilor cruceri


Targ alternativ la cele traditionale, targul iconarilor si mesterilor cruceri este un targ mic, cu un numar de 30 – 50 de participanti. Targul de anul acesta este mai degraba un tip de act cultural care incearca sa recupereze frumusetea obiectului de cult si a spatiului din care provine. Dintre obiectele prezente la targ amintim icoane pe lemn, icoane pe sticla, icoane de vatra, cruci de lemn, cruci de mana, pristolnice, cruci de punte, miniaturi, izvoade, mozaicuri, obiecte si lucrari care au ca sursa mestesugurile iconarilor si crucerilor.


Biletul de intrare la eveniment este de 4 lei pentru adulti si 2 lei pentru elevi, studenti, pensionari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.