Primul muzeul al presei!

Primul muzeul al presei!

0 210

Pentru multi romani existenta unui muzeu al presei poate parea o idee bizara. Nu este! Multi dintre noi, fara sa bagam de sama, suntem tot mai dependenti de informatie presa fiind principalul vector de transmitere al acesteia. Unii s-au gandit si au trecut la treba astfel ca primul muzeu al presei din Romania s-a deschis vineri in Banat la Jimbolia. Este o initiativa locala pusa in opera de catre ?Kaba Gabor, primarul Jimboliei:


Colectia muzeului nu este stransa doar din Jimbolia sau din Banat, ci din toata Romania. In cadrul muzeului, vizitatorii pot gasi prese, aparate de fotografiat de la inceputul secolului trecut, aduse de la Viena, ziare si reviste sau orice are legatura cu presa.


Exista, printre piesele de rezistenta a colectiei, primul ziar romanesc – „Albina” datand din 1883. ?Este ziarul care aduce o mare emotie cand il vede lumea datorita prezentei semnaturii marelui Mihai Eminescu.


Tot aici gasim presa Scolii Ardelene din secolul XIX, presa multilingva a Banatului secolului XIX, secolului XX, deosebita presa interbelica din Bucuresti.


Cititorule, daca ai drum prin Jimbolia, merita sa te opresti pentru o mare intalnire peste timp,cu presa care se facea pe timpul bunicilor sau strabunicilor nostri.


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.