Si zaharul

Si zaharul

0 230


V-am spus zilele trecute ca urmeaza zaharul la scumpire. Si uite ca urmeaza ! Cica numai cu vreo 10%. Dar daca smecherii mai pun cateva floricele pe ambalaj si mai trec si modul de intrebuintare, o sa se ajunga la mai mult. E drept ca tipul care vorbeste in numele Patronatului Zaharului nu o mai da cu seceta grea din acest an. Probabil ca asta a priit sfeclei si a facut-o mai dulce, nu ma pricep. Omul acesta cu functie de raspundere prin acel patronat invoca alte motive: cresterea costurilor la gaz, electricitate si alti combustibili, care ar fi de 80% din costul produsului finit. O fi, ca o zice cu foc. Apoi o


da pe Uniunea Europeana, care stabileste cote maxime la productia de zahar pentru fiecare tara membra. Mai sa fie ! Dupa care se apuca sa compare pretul zaharului din celelalte tari ale UE cu cel de la noi. Se intelege ca in viziunea domnului Gheorghe Bejan,directorul executive al patronatului, zaharul occidental este mai scump. Dar oare aia or fi avand recolte ca ale noastre de pe suprafete la fel de mari ? Cica acolo zaharul costa 1,1 euro – cam 3,65-3,70 lei – iar la noi, la poarta fabricii 2,2-2,4 lei. Dar nu spune daca la occidentali cei 1,1 euro sunt dati tot la poarta fabricii sau in raft. Caci in multe rafturi il gasim si la noi cam la acelasi prêt. Si domnul Bejan mai uita ce il doare mai tare pe roman. Uita sa compare venitul nostru cu cel occidental. De ce nu face acest lucru mai intai ?


Oare ce mai urmeaza ? Probabil lactatele, branzeturile. Acum, cu venirea oilor si vacilor de la munte, acestea s-au plans de proasta calitate a apei de la izvoarele la care s-au adapat si de aceea laptele este mai putin si mai scump, animalele dandu-si din greu silinta sa scoata lapte de calitate in detrimental cantitatii. Din aceasta pricina Sindicatul Unit al Vacilor si Oilor? anunta iesiri in ulita, daca vacarii si oierii din Bucuresti nu-si pun oierul sef sa declare ce si cum sta daravera. Asteptam nerabdatori declaratiile acestuia???????????????????????????????????????????????????????????


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.