Motiunea de cenzura va fi depusa luni

Motiunea de cenzura va fi depusa luni

0 219


Comitetul Executiv al PSD a hotarat ca motiunea de cenzura sa fie depusa luni, 24 septembrie, a declarat, miercuri, liderul partidului, Mircea Geoana, care a precizat ca decizia a fost luata cu o majoritate covarsitoare, consemnandu-se doar doua abtineri, ale lui Ion Iliescu si Viorel Pupeza. Cele doua abtineri n-au vizat textul motiunii ci oportunitatea depunarii acesteia, cunoscuta fiind pozitia lui Ion Iliescu, si anume ca PSD nu este pregatit in cazul care motiunea va trace.


Textul motiunii va fi distribuit miercuri dupa-amiaza parlamentarilor PSD, pentru studiu si pentru a se familiariza cu textul.


In cazul unui vot favorabil motiunii, responsabilitatea formarii unui nou guvern va apartine presedintelui Romaniei. Daca nu se va gasi un deznodamant in folosul cetatenilor, este nevoie din nou de alegeri”, a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana. Potrivit afirmatiilor liderului sau, PSD nu va mai sustine „un guvern care a esuat”, in cazul in care PSD nu va fi inclus in viitoarea formula de guvernare, partidul optand pentru declansarea alegerilor anticipate.


In acelasi context, Geoana a mai spus ca PSD nu va sustine un guvern PD, dar nu exclude varianta unui guvern condus de tehnocrati, care sa pregateasca eventualele alegeri anticipate. Presedintele PSD a dat este optimist in privinta votului social-democratilor, sustinand ca are asigurari ca toti parlamentarii partidului vor vota motiunea. Aceasta va fi sustinuta si de catre democrati, asa cum se spune ca s-ar fi discutat la intalnirea Geoana – Basescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.