Democratii vor vot deschis, liberalii vot secret, social – democratii secret cu...

Democratii vor vot deschis, liberalii vot secret, social – democratii secret cu bilele la vedere

0 205


Motiunea ce va fi depusa luni la parlament a incins spiritele.? Se pare ca ea va trece doar prin forta, utilizandu-se votul deschis pentru a fi sanctionati aceia dintre democrati si social-democrati care voteaza impotriva.? Toata lumea este constienta ca rezultatul depinde nu de constiinta votantilor ci de constrangerile legate de modul de votare. De aceea Partidul Democrat doreste ca votul sa fie deschis, cu strigare, pentru ca fiecare parlamentar sa fie monitorizat si cine calca stramb sa plateasca. PSD-ul vrea vot cu bilele la vedere. Intotdeauna bilele la vedere? au avut mare importanta la social-democrati! Nici votul cu pandaci carora sa le arati bila nu este o noutate, fiind varianta de Dambovita a votului secret. Nu stie nimeni cum ai votat, exceptie facand …tot partidul, alte partide, presa si mai apoi opinia publica!


Liberalii stiu ca logic, matematic, corect, motiunea nu poate sa treaca si vrea vot secret, secret, cu adevarat secret. In acest fel, hotul neprins e negustor cinstit iar Tariceanu n-are decat sa rada cu gura pana la urechi de intalnirea noctura Basescu-Geoana.


Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu a anuntat ca daca vreun parlamentar va fi obligat sa voteze la vedere, va suspenda sedinta si va lua votul de la inceput ori de cate ori va fi nevoie, pana cand Constitutia si regulamentele vor fi respectate.


“Reamintesc ca la ultima motiune am solicitat chestorilor sa scoata din sala un parlamentar care incerca sa supravegheze votul colegilor sai”, a declarat Olteanu. Acesta acuza social-democratii ca introduc motiunea in speranta ca masa de anonimi din PSD va scapa de votul uninominal la care nu are nicio sansa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.