Liceul Saguna isi va pastra cladirea

Liceul Saguna isi va pastra cladirea

0 163

Dupa anuntul facut de catre reprezentantii bisericii Sfantul Nicolae din Schei care afirmat ca au revendicat cladirea Colegiului National „Andrei Saguna”, a venit randul municipalitatii sa declare ca s-au demarat negocieri cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe, in urma carora s-a decis ca respectiva locatie sa-si pastreze destinatia actuala.
Desi primele zvonuri dadeau ca sigur transformarea imobilului in seminar teologic, autoritatile locale le-au dat asigurari elevilor ca vor invata, in continuare, in bancile lor.
„Am fost mai multe intalniri cu reprezentantii acestei institutii, cu Mitropolitul Laurentiu Streza, s-a cazut de comun acord ca indiferent cum va fi finalizat procesul de retrocedare, destinatia cladirii va ramane aceea de unitate de invatamant. Dupa finalizarea procedurii, vom vedea care este solutia cea mai buna pentru functionarea cladirii. Poate gasim intelegere si platim doar o chirie modica”, a declarat in presa brasoveana Sorin Toarcea, purtator de cuvant la Primaria Brasov.
Acest caz nu este unul singular. In ultimii ani, mai mult de 40 de scoli din judetul Brasov au fost revendicate, in special de Biserica Evanghelica. „Exista cladiri ale institutiilor de invatamant care au fost revendicate, unele au fost si retrocedate. In alte cazuri am gasit intelegere, platim chirii modice. Altele dosare sunt doar in faza de revendicare si sunt studiate de catre o comisie de care functioneaza la Bucuresti. Speram sa se dea o solutie sa stim care vor fi urmatorii pasi pe care municipalitatea trebuie sa-i intreprinda”, a mai precizat Toarcea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.