Ginseng american (Panax quinquefolius)

Ginseng american (Panax quinquefolius)

0 231

Potrivit medicinei traditionale chineze, fiecare tip de ginseng are proprietati vindecatoare unice. Ginsengul american are proprietati calmante si este indicat pentru febra si problemele respiratorii. Iar ginsengul asian este recunoscut pentru imbunatatirea circulatiei sanguine. Ginseng-ul siberian(Eleutherococcus senticosus) este planta care ajuta organismul sa se adapteze stresului fizic si psihic.


Panax vine din limba greaca, de la zeita Panacea, despre care se spunea ca vindeca toate bolile.


Ginseng inseamna-omul radacina.


Chinezii au descoperit efectul tonic al acestei plante cu mii de ani in urma. Substanta activa din planta se numeste terpene numite si ginsenozide.


Proprietatile ginseng-ului au fost studiate mai ales in Coreea, China, Rusia, tari in care prin traditie cultivarea si folosirea ca remediu a plantei este foarte raspandita.


Specia (Panax quinquefolius) este cultivata in vestul Americii si se exorta in intreaga lume.


Ginsengul american creste in nordul Statelor Unite (Wisconsin) si in Canada. Canada este cel mai mare exportator de ginseng american. Ginsegul american are un efect Yin. El este racoritor si relaxant, regleaza metabolismul. Este indicat persoanelor tinere, atletilor, femeilor in timpul menopauzei, celor stresati, hiperactivi si ne-vegetarienilor. Datorita efectului racoritor, ginsegul american este de preferat in lunile de vara sau de toamna uscata.


Ginsengul este un mic arbust, cu aroma dulceaga, care creste in Nordul Americii si in Asia. Planta are nevoie intre 5-7 ani, pentru ca radacinile ei (cu forme bizare, aproape omenesti) sa devina suficient de puternice.



  1. Parti utile: radacinile care se recolteaza toamna de la plantele care au 5-7 ani. Radacinile umede(oparite) sunt rosii, de aici si numele de ginseng rosu, iar uscate sunt albe.

????????? Radacinile se oparesc in abur si apoi se usuca.



  1. Utilizari medicinale:

????????? Anemie


????????? Bacteriene


????????? Cresterea rezistentei organismului la infectii virale


????????? Cura de slabire-tratarea celulitei crème, comprese, ceaiuri


????????? Disfunctii sexuale masculine


????????? Efort fizic si intelectual prelungit-in timpul examenelor


????????? Fatigabilitate


????????? Stari de astenie



  1. Preparate:

????????? Infuzie- adaugati 1 lingurita de radacina uscata la o cana de apa clocotita. Lasati cateva minute sa infuzeze si beti 2-4 cani pe zi.


????????? Capsule- 1-2 capsule pe zi, dimineata si la pranz.


Precautii:


????????? Persoanele cu hipertensiune si cardiacii sa consulte medicul inainte de a asocia acest preparat cu medicamentele prescrise.


????????? Excesul de ginseng (peste 3 g/zi) produce insomnie, nervozitate, depresii, diaree si eruptii pe piele.


????????? Dozele mici pot produce crersterea tensiunii arteriale, iar dozele mari scaderea acesteia. E important de stiut ca extractul de ginseng prezentat in capsule sau tablete solubile in intestin este cel mai eficient.


????????? Diferitele preparate de ginseng obtinute prin extractie alcoolica nu sunt la fel de eficiente.


????????? A se evita in timpul sarcinii


????????? Nu se administreaza? copiilor mici.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.