Romania, aleasa in Consiliul de conducere al Organizatiei Aviatiei Civile Internationale

Romania, aleasa in Consiliul de conducere al Organizatiei Aviatiei Civile Internationale

0 254


OACI este organismul specializat al Natiunilor Unite in domeniul aviatiei civile, Consiliul fiind??cea mai importanta structura de coordonare a organizatiei.


OACI numara in prezent 190 de State membre. Consiliul OACI este alcatuit din 36 de State membre ale organizatiei, alese pentru un mandat de 3 ani.


Romania a fost aleasa cu 137 de voturi din 170 exprimate, clasandu-se pe locul al doilea in cadrul categoriei a treia la care a candidat.


Romania este membra a OACI din anul 1964 si apartine Grupului de Rotatie Central European (CERG), din care mai fac parte Cehia, Slovacia, Slovenia si Ungaria. Anul acesta, Romania a preluat presedintia CERG, revenindu-i totodata posibilitatea de a propune un candidat pentru Consiliul OACI. Reprezentantul Romaniei in cadrul Consiliului OACI este domnul Catalin Cotrut, director general adjunct al Autoritatii Aeronautice Civile Romane.


Alegerea Romaniei in Consiliul OACI reprezinta posibilitatea statului roman de a contribui activ la procesul decizional in cadrul celui mai inalt for international in domeniul aviatiei civile.


Dupa sosirea delegatiei romane de la Montreal, date referitoare la evenimentul sus mentionat vor fi puse la dispozitie cu prilejul unei conferinte de presa ce se va organiza in jurul datei de 4 octombrie 2007.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.