Pufulita(Epilobium parviflorum).

Pufulita(Epilobium parviflorum).

0 265

?


Dintre cela aproximativ 10 varietati care cresc in Europa, dor doua sunt folosite in scop medicinal. Una di ele este Epilobium parviflorum, o planta mica cu flori roz si frunze paroase.


Varianta cealalta se numeste Epilobium angustifolium, este o palnta inalta a carei tulpini sunt acoperite cu frunze lungi, netede si inguste, care are in farf un spic de flori roz-violaceu.


Pufulita, necunoscuta pana acum ca planta medicinala si nementionata in nicio carte obisnuita despre plante medicinale, a intrat intr-un adevarat mars triumfal ca planta medicinala contra bolilor de prostata. In cel mai scurt timp a devenit cunoscuta in intreaga Europa si in afara ei, nu in ultima instanta din cauza ca a ajutat deja multi oameni in maladiile susmentionate. Din cauza numeroaselor varietati ale acestei flori s-a ivit insa o anumita incertitudine. Varietatile tamaduitoare se recunosc toate dupa florile lor mici in culori rosiatice, roz pal sau albicioase.


Partile utile sunt florile si frunzele. Acestea se culeg in septembrie.


Din varietatile enumerate si care au putere lecuitoare se colecteaza intreaga planta, deci tulpina, frunze si flori, cu grija ca planta sa fie culeasa din mijloc – de altfel, ea se rupe foarte usor – pentru ca sa poata forma noi mladite laterale. Utilizari in terapiile naturiste:


*????? Reduce inflamatiile datorita faptului ca cre un continut mare de tanin si flavonoide.


*????? Usurarea sintomelor adenomul de prostata.


*????? Tratarea cistitei si a vezicii iritabile.


*????? Tratarea sindromului colonului iritabil, diaree.


*????? Inflamatii ale gatului


*????? Tratarea eczemelor


Mod de folosire:


Prepararea ceaiului: Se opareste 1 lingurita (cu virf) de plante cu 1/4 litru de apa si se lasa sa stea putin. Din ceaiul de plante se beau numai 2 cesti pe zi – prima, dimineata, pe stomacui gol, iar a doua, seara, 1/2 ora inainte de cina.


In cazurile grave,? se va apele la controlul medical. Oricum, sfatul medicului trebuie cerut in orice boala grea.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.