Elixirul tineretii a fost descoperit in celule

Elixirul tineretii a fost descoperit in celule

0 278

????????


?Exista si la om, celule programate sa nu moara !


?Oamenii au? fost preocupati dintotdeauna de posibilitatea de a da „ceasul biologic” inapoi.


Un grup de cercetatori americani, care se dezic de orice legatura cu criogenia sau cu alte incercari de prelungire a vietii spun ca nu mai e mult pana vor descoperi leacuri “tineretii fara batranete”. Ei sunt convinsi ca vor reusi acest lucru, prin stoparea procesului de imbatranire al celulelor si inzestrarea lor cu toate puterile regenerative de care dispun celulelel tinere. Se incearca crearea de “celule primordiale”, fara a fi nevoie de a distruge embrioni pentru a le obtine, ele urmand sa fie folosite pentru regenerarea tesuturilor bolnave sau batrane.


Recunosc ca le va lua ceva timp dar sunt optimisti, spunand ca lucreaza deja la constructia unei masinarii biologice care sa modifice varsta celulelor.


Ei incearca sa reprogrameze ceasul biologic uman, prin reproducerea acelor factori “magici”, care se regasesc in ovule, singurele celule care nu sunt programate sa moara.


?


Alti cercetatori, in sprijinul aceleiasi idei, incearca sa identifice moleculele care permit salamandrelor sa-si regenereze membrele pierdute.


Cercetatorii de la Institutul Scripps din San Diego au creat un compus chimic, botezat de ei “reversina” care pur si simplu reseteaza celulele? musculare ale soarecelui (deocamdata), provocand acelasi efect care-I permite salamandrei sa-si regenereze membrele.


?


Toate acestea ar putea sta la baza unei noi discipline, medicina regenerativa. Marea incercare pe care o au de trecut insa oamenii de stiinta, este identificarea acelor gene, (a caror existenta este demonstrata doar teoretic), raspunzatoare de lansarea dezvoltarii unui intreg corp uman dintr-o singura celula primordiala.


Cercetatorii scotieni si japonezi au reusit sa izoleze o asemenea “gena nemuritoare” la soarece, ceea ce a permis cultivarea “celulelor primordiale” in laborator.


Ei au botezat aceasta gena NANOG, de la numele taramului celtic cunoscut in mitologie drept TIR NAN OG, sau taramul vietii vesnice, al tineretii fara batranete, al nemuririi.


Gasirea si localizarea acesteia i-a impulsionat si incurajat sa gaseasca aceasta miraculoasa gena si la om. “Secretul nemuririi se afla in ovul” a declarat Jose Cibelli, un pionier in clonare si stiinta celulelor primordiale.


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.