Comportare meritorie a noii echipe de polo a Brașovului, în debutul Campionatului...

Comportare meritorie a noii echipe de polo a Brașovului, în debutul Campionatului Național

0 233

În Bazinul Olimpic Brașov s-a disputat primul turneu al Superligii Naționale de polo. La întrecerile Campionatului Naţional 2019-2020, participă, în acest sezon, opt echipe : Steaua Bucureşti, CSM Oradea, Sportul Studenţesc, Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Amefa Arad, Politehnica Cluj Napoca şi Corona Braşov. De remarcat că la startul acestui sezon, Brașovul este reprezentat de o echipă proprie, care are în componență mulți jucători autohtoni, proveniți din pepiniera clubului Corona. Aceasta, deoarece Corona a renunțat în acest sezon, la colaborarea cu Sportul Studențesc.

În prima partidă, CSM Corona Brașov a obținut singura victorie din cele 4 meciuri pe care le-a disputat : 18-4, cu Poli Cluj. În rest, echipa pregătită de Edi Andrei a înregistrat eșecuri, este drept, în fața unor echipe de valoare din campionatul nostru. Cu excepția partidei cu Steaua, o echipă europeană, în celelalte două întâlniri, noua echipă a Brașovului a jucat bine și a ținut aproape de adversari de marcă. Rezultatele echipei brașovene, în turneul de la Brașov :

CSM Corona Brașov – Poli Cluj 18-4, Dinamo – CSM Corona Brașov 10-7, CSM Oradea – CSM Corona Brașov 9-7, Steaua – CSM Corona Brașov 16-5.

Turneul preliminar de la Brașov a fost dominat de Steaua și Digi Oradea, care s-au impus în toate cele patru partide pe care le-au jucat.

Clasamentul după turneul de la Brașov : 1. Steaua 12 p, 2. Digi Oradea 12, 3. Dinamo 9, 4. Sp. Studențesc 7, 5. Corona 3, 6. Amefa Arad 3, 7. Rapid 1, 8.

Al doilea turneu preliminar al Superligii Naționale de polo este programat între 24-27 octombrie, la Focșani, unde Corona se va confrunta cu Sportul Studențesc, Rapid și Amefa Arad.

Apoi, campionatul va continua cu etape duble, săptămânale, în grupele 1-4 și 5-8, unde echipele vor fi repartizate, după turneul de la Focșani. După toate probabilitățile, meciul de care va depinde repartizarea echipei Brașovului într-una din cele două grupe valorice, va fi cel cu Sportul Studențesc.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.