Bonusuri pentru cadrele didactice

Bonusuri pentru cadrele didactice

0 219

O veste buna a ajuns la urechile dascalilor din toata tara. Profesorii vor avea de acum inainte dreptul de a primi bonuri de masa. Interesant este ca nu se stie cat de realizabila esta aceasta oferta, deoarece ministrul muncii, Paul Pacuraru, a facut un anunt saptamana trecuta in care anunta ca bonurile de masa nu se vor mai acorda bugetarilor incepand cu anul viitor.
Proiectul noului Statut al cadrului didactic mai are cateva prevederi care ar putea aduce un plus din punct de vedere financiar. Acordarea unui prime de instalare in decurs de cinci, prima care ar avea valoarea a trei salarii de baza, singura problema fiind ca aceasta prima se primeste o singura data in decurs de cinci ani, timp in care profesorii pot parasi sistemul de invatamant doar daca restituie suna primita. Alte prevederi ar mai fi un ajutor in valoare de 100 de euro pentru procurarea de carti si materiale didactice, un premiu anual care consta intr-un salariu mediu lunar de baza sau un salariu de baza ajutor de nastere pentru mame.
Si profesorii in pragul pensionarii ar putea avea de castigat: doua salarii de baza prima de pensionare precum si reduceri de 50% la activitatile si spectacolele organizate de sau sub egida unor institutii publice.
In speranta ca acest proiect va primi si girul parlamentului salutam decizia de a incerca o ridicare a plafonului salarial pentru unii dintre cei mai importanti piloni ai oricarei societati civilizate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.