Diktatorul Orban Viktor, învins în alegerile locale, chiar în capitala...

Diktatorul Orban Viktor, învins în alegerile locale, chiar în capitala Budapesta! Nu de orgii sexuale, ci de opoziţia unită de centru-stânga!

0 316

Conform rezultatelor parțiale publicate duminică seară de Biroul Electoral Naţional, Opoziția  din Ungaria se află în frunte în  10 dintre cele mai mari 23 de orașe ale țării. Astfel Fideszformaţiunea populistă de dreapta a premierului Viktor Orban, a suferit pierderi dureroase. Pentru prima dată, din 2010 încoace, primăria capitalei ungare nu va mai fi condusă de un politician Fidesz.
După numărarea a peste 99 la sută din voturi, primarul general al Budapestei, Istvan Tarlos, a obţinut doar 44,3 la sută din voturi, în timp ce reprezentantul opoziţiei de centru stânga, Gergely Karacsony, a întrunit 51 de procente. Cu toate presiunile si manipularile formidabilului aparat opresiv al premierului Orban , Candidaţii opoziţiei de stanga au ieşit câştigători în 14 din cele 23 de districte ale Budapestei. 

În mod normal, alegerile locale au o importanţă oarecum mai scăzută în Ungaria datorita faptului ca  in ultimii 10 ani  guvernul condus autoritar de Viktor Orbán a retras puternicelor autoadministraţii locale de odinioară majoritatea prerogativelor castigate, centralizând dictatorial puterea locala in Ungaria. De aceasta dată însă,niciun alt scrutin local din istoria postcomunistă a Ungariei nu a avut o asemenea putere de simbol cum are cea de duminică.  
Deşi Viktor Orbán guvernează diktatorial din 2010 la nivel naţional, cu o majoritate de două treimi, iar partidul său Fidesz domină odios aproape întreaga ţară, de această dată opoziţia scindată până acum  a candidat pentru prima dată unită.
La fel şi în Budapesta, politicianul local de stânga Gergely Karácsony  candidatul unic al opoziţiei se afla de la inceput în sondaje la egalitate cu candidatul Fidesz, István Tarlos, actualul primar general al metropolei.
Dacă opoziţia  câştiga cu metoda candidatului unic, atunci exista speranţe în privinţa înfrângerii puterii zdrobitoare a lui Orban.  Pentru Orbán pierderea puterii locale la Budapesta şi în alte locuri este  o lovitură sensibilă, cu putere de simbol.

De aceea nu e de mirare că premierul Orban şi formaţiunea sa, Fidesz au desfăşurat o campanie murdară şi necinstită, dăunătoare culturii politice a ţării. Candidaţii opoziţiei au fost stânjeniţi incepand cu  forţele de ordine, iar mitingurile lor au fost deranjate agresiv de activişti ai Fidesz. 
Politicieni guvernamentali  inventand  minciuni privind planuri ale acestora de a aduce în Ungaria imigranţi în masă. Mai mult decât atât, Orbán şi alţi politicieni ai Fidesz au ameninţat direct şi indirect că vor priva oraşe şi comune cu majoritati de stanga de mijloace financiare, dacă alegerile vor fi câştigate de politicieni ai opoziţiei… Acum însă, în această campanie a explodat si un scandal sexual şi de corupţie mizerabila avându-l în centru pe unul din cei mai „aprigi” primari ai Fidesz. Este vorba de Zsolt Borkai, odinioară campion olimpic la gimnastică, astăzi primar al marelui oraş Györ, în care se află unul din cele mai mari centre de producţie ale concernului Audi la nivel mondial, una din cele mai importante companii ale economiei ungare.
Un blogger  care şi-a luat pseudonimul de „avocat al diavolului” (şi care pretinde că este un avocat din anturajul lui Borkai…)  publică  pe diferite pagini de internet materiale video sexuale despre Borkai şi informaţii despre presupusele sale afaceri de corupţie la Györ. 
Filmele video îl înfăţişează pe Borkai la o orgie pe un iaht pe coasta croată a Adriaticii, făcând sex cu o prostituată. Borkai a admis că filmele sunt autentice, dar neagă unele acuzaţii cum ar fi consumul de droguri. A cerut scuze familiei, dar a respins posibilitatea de a demisiona din funcţia de primar…sa nu se ajunga la adevaratele gauri financiare! Cum se vede,sergenti dubiosi ai moralei sorosiste actioneaza in fotza !!

Participarea lui Borkai la orgii sexuale de acest fel este absolut penibilă, fiindcă în campanie individul, bun prieten cu premierul Orban, a pretins că … este un bun tată de familie care promovează valorile creştine şi tradiţionale ale Fidesz. 
Dar cel mai penibil este următorul aspect: treptat apar informaţii privind modul în care familia sa şi unii prieteni s-au îmbogăţit masiv. Bloggerul necunoscut numeşte sistemul „caracatiţa din Györ”. El îi acuză pe Borkai şi pe apropiaţii săi că deturnează anual fonduri publice de milioane  euro spre a le depune în conturi off-shore si investigaţiile altor companii media ungare întăresc aceste acuzaţii. Astfel, revista economică hvg a prezentat  informaţii despre o adevarata reţea de firme din Luxemburg , ca şi off-shore, toate apropiate lui Borkai
Proprietarii şi acţionarii lor ar fi ajuns prin tertipuri în posesia unor bani publici şi a unor fonduri Audi. O figură centrală este prietenul şi avocatul lui Borkai, Zoltán Rákosfalvy, care apare şi el în… filmele porno.

Mass-media ungare mai prezintă dovezi clare că firme ale soţiei lui Borkai şi ale copiilor săi au beneficiat de numeroase comenzi şi subvenţii din partea administraţiei oraşului Györ. 
De exemplu, fiul lui Borkai, Ádám, primeşte în plus la leafa…din partea unei firme care… nu efectuează nicio activitate, lunar suma de 3.000 de euro. Per total, iţele scandalului ajung până în apropiereea guvernului Orban şi a premierului în persoană.
Unii oameni de afaceri din anturajul lui Borkai sunt şi parteneri ai vicepremierului Zsolt Semjén (hopa,alta scula odioasa!!) dar şi ai ginerelui lui Orban, István Tiborcz. „Afacerea Borkai demască natura sistemului Orban”, conchide hvg.Scandalul s-ar putea transforma chiar într-un referendum privind sistemul politico-economic al „modelului nationalist si sovin, marka  Orban. 
Chiar si unii politicieni Fidesz l-au criticat deja direct pe primarul din Györ,sponsor important al „boss-ului Viktor,….stirbind din „statuia” de mare familist a premierului Orban ,tatal a 5 copii! Care tace…!! 

Aliantza partidelor de opoziție este, de asemenea, pe cale să obţină majoritatea în Adunarea Generală de la Budapesta, respectiv 17 membri, comparativ cu 14 delegați ai alianței lui Viktor Orban,care a sta la mana a  doi independenți.Se stie ,Budapesta cu peste 2 milioane de locuitori găzduiește aproximativ o cincime din populația de 10 milioane a Ungariei, dar generează mai mult de o treime din producția sa economică și joacă un rol foarte important în toate domeniile vieții naționale.
În urma numărării a 65% din buletinele de vot, opozantul Gergely Karacsony a câştigat peste 50% din voturi în faţa primarului în exerciţiu şi candidat al puterii, Istvan Tarlos (44,93%), care a condus capitala Ungariei din 2010  !! In fatza evidentei, Istvan Tarlos l-a contactat telefonic pe adversarul său pentru a-l felicita, a declarat un purtător de cuvânt al lui Gergely Karacsony, potrivit AFP.

Desi Fidesz devenise mai puțin influent în Capitală,  si în marile orașe , opoziția era favorită, nu numai la Budapesta. Partidul Fidesz al premierului Viktor Orban ramine  puternic în provincie, cu precădere în zonele rurale. unde circa opt milioane de cetăţeni ungari cu drept de vot au putut alege  pentru următorii cinci ani primarii şi consilierii locali în peste 3.000 de localităţi şi districte din cele 19 provincii ale ţării. Acolo Orban Viktor inca este tare, precizează si Agerpres(Sinteza de Deak Andrei)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.