Reuniune antitero la Brasov

Reuniune antitero la Brasov

0 221

La Brasov, in organizarea SRI si MIRA, in perioada 26-28 septembrie 2007, s-a desfasurat cea de-a doua Reuniune a sefilor structurilor de combatere a terorismului din statele participante la Procesul BRDO. Prima reuniune s-a desfasurat la Bucuresti in perioada 10-12 aprilie 2006.


La reuniune au fost prezenti reprezentantii institutiilor cu atributii in domeniul combaterii terorismului din Albania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Grecia, Ungaria, Italia, FYROM, Serbia, Muntenegru, Turcia si Slovenia.


Procesul BRDO (Brdo) este o initiativa comuna de cooperare regionala a Ministerelor de Interne din Austria si Slovenia, care a debutat ?n anul 2001 si a cooptat mai multe state din Europa centrala si de est. Treptat, problematica abordata a fost diversificata, cuprinzand si domenii initial precum migratia ilegala, continuand cu crima organizata, coruptia si terorismului.Dupa cum a precizat intr-un comunicat SRI la aceasta intalnire au fost abordate radicalizarea, ca parte componenta a internationalizarii fenomenului de interpretare abuziva a islamului, finantarea gruparilor extremist-teroriste si modalitatile de utilizare a Internetului de catre organizatii teroriste si entitati asociate acestora.


Oricum cea mai sigura cale catre securitate si stabilitate in Europa este promovarea cooperarii internationale, amenintarea pe care o reprezinta terorismul la adresa securitatii internationale impunand actiuni concertate, precum si proiectarea de solutii articulate la probleme comune.


Vlad T.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.