Fumezi – faci puscarie !!!

Fumezi – faci puscarie !!!

0 219

Nu va speriati. Doar daca locuiti pe teritoriul Angliei puteti sa va faceti griji, si doar daca nu respectati niste reguli care sunt prevazute in noua lege impotriva fumatului.


Totusi daca sunteti in vizita sau in vacanta in acesta tara, cititi aceste lucruri care sunt prevazute in noua lege care face parte din campaniaAnglia nefumatoare”.


Fumatul va fi interzis practic in toate locurile publice si locurile de munca, in spatii inchise. Acestea cuprind berarii, cluburi, librarii, banci, magazine sau fabrici. Locurile speciale pentru fumatori nu vor mai fi permise, astfel, toti cei care vor tanji dupa un fum fiind nevoiti sa iasa afara. De asemenea, fumatul va fi interzis in mijloacele de transport in comun si in vehiculele publice in care sunt mai mult de 2 persoane.


Aceasta lege se doreste a avea efectul pe care legi similare le-au avut in tari ca Irlanda, Scotia sau Noua Zeelanda, unde gradele de respectare ale legii sunt inalte si legea a devenit rapid auto-aplicata.


Orice persoana care incalca aceasta lege comite un delict penal si poate fi amendata cu 200 lire sterline sau, pentru abateri repetate, chiar intra la inchisoare. Fumatul in mijloacele de transport in comun se amendeaza cu 50 lire, amenda care creste la 200 lire daca persoana care incalca legea este data in judecata sau poate sa scada daca este platita in decurs de 15 zile. Pentru persoanele care administreaza locuri publice si nu afiseaza insemnele cu “fumatul interzis” amenda este de 200 lire sau daca aceste persoane nu impiedica fumatul, desi sunt insemne cu fumatul interzis, amenda poate ajunge si la suma de 2500 lire.


Asa ca, englezii se gandesc acum de doua ori inainte sa fumeze o tigara sau se intreaba daca acest viciu nu este prea costisitor chiar si pentru buzunarele lor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.