Gunoiul costa la Brasov 6,85 euro/mc

Gunoiul costa la Brasov 6,85 euro/mc

0 250

Consilierii locali au votat ieri pretul serviciilor de salubrizare in Brasov. Cele doua firme care se ocupa de colectarea gunoaielor la Brasov solicitasera, in urma cu cateva saptamani, majorarea tarifelor pentru activitatea pe care o presteaza. Cuantumul acestora, de 8,31 de euro pe metru cub de deseuri, a starnit oarece rumori la vremea aceea. Pesedistii brasoveni initiasera chiar o campanie de semnaturi impotriva eventualei decizii a Consiliului Local de a da curs solicitarii firmelor de salubrizare si de a aproba majorarea la nivelul cerut. PSD-ul local contesta atunci ca ar fi crescut cantitatea de gunoaie produsa de brasoveni, asa cum invocasera cele doua firme drept justificare a majorarii pe care o solicitau.
Sedinta de ieri a CL a lamurit lucrurile si a stabilit noul pret al serviciului de salubrizare in Brasov la valoarea de 6,75 euro/mc de deseuri menajere, TVA inclus. Autoritatile locale au recunoscut ieri ca, pentru a determina pretul corect, au recurs chiar si la masurarea cu minutiozitate de unui metru cub de deseuri, pentru a-si face o idee clara despre cat gunoi poate intra intr-un asemenea volum. Calcule de scoala elementara, dar utile, se pare, pentru clarificarea unor situatii urat mirositoare.
N-ar strica daca topometrii locali ar masura cu atentie si un hectar de teren, pentru edificarea definitiva a conului Nita Constantin si prevenirea pe viitor a unor contre in Guvernul Boc pe tema unitatilor de masura agrare si subdiviziunilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.