Soarta lui Iliescu decisa la Brasov

Soarta lui Iliescu decisa la Brasov

0 236

Sambata, la Brasov , membri de vaza ai Partidului Social-Democrat s-au intalnit pentru a discuta pe tema esecului motiunii de cenzura impotriva guvernului Tariceanu. Cel mai important subiect a fost excluderea din partid a celor care au votata impotriva motiunii, printre ei aflandu-se si presedintele fondator, Ion Iliescu.


??????????? La finalul sedintei, liderul PSD Mircea Geoana a anuntat ca Ion Iliescu are timp pana in decembrie pentru a-si clarifica pozitia in cadrul partidului. „Este o perioada de reflectie necesara, acum ne concentram pe alegerile europarlamentare” – a explicat Mircea Geaoana. Una dintre variantele luate in calcul pentru Ion Iliescu a fost retragea sprijinului politic pentru functia de lider la Senat, pentru ca, ulterior acestei decizii, sa vina propunearea PSD sector unu de sanctionare a acestuia, eventual chiar excluderea domniei sale din partid.
??????????? Ion Iliescu a declarat, sambata, ca nu il intereseaza reuniunea Comitetului Executiv al PSD, de la Brasov. El a motivat ca ramane in Bucuresti, pentru a-i aduce un ultim omagiu senatorului Antonie Iorgovan. „Nu vreau sa intinam memoria lui Iorgovan cu ciondaneli marunte. Acestea sunt adevarate drame umane, cand oameni de calitate ne parasesc si fac umbra pamantului altii” – a adaugat Iliescu.
??????????? Liderul deputatilor pesedisti, Viorel Hrebenciuc, a declarat vineri seara, la Poiana Brasov, unde avea loc o reuniune informala a liderilor PSD, inainte de sedinta comitetului executiv, ca nu crede ca Ion Iliescu ar trebui sanctionat si a exclus posibilitatea ca acesta sa fie retras de la functia de lider al senatorilor. PSD a decis joi retragerea sprijinului politic si demararea procedurilor de excludere pentru Razvan Theodorescu, Ioan Solcanu, Alin Teodorescu si Dan Mihalache pentru declaratiile lor politice, decizia provocand un schimb de replici dure, de la distanta, intre Geoana si Iliescu.



COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.