Primaru Scripcaru a rezolvat problema CET

Primaru Scripcaru a rezolvat problema CET

0 259

Furnizorii s-au intalnit ieri si au pus tara la cale, mai degraba au pus Brasovul la cale, intrucat au dezbatut indelung problema furnizarii agentului termic in oras.


??????????? Primarul George Scripcaru, prefectul Adriana Dontu si suprefectul Aurelian Danu i-au adunat pe reprezentatnii Distrigaz Sud, SNC Ploiesti, Carbonifera SA si CET SA si i-au pus la masa rotunda a negocierilor. Solutia propusa? Aceeasi: sa-i oblige pe rau – platnici sa-si achite datoriile. Primarul a remarcat ca acc?sit se pot imparti in doua categorii: agentii economici (printre care se numara si uzinele Tractoru’ si Rulmentu’) si populatia: „S-a stabilit un grafic de plata de comun acord cu conducerea CET Brasov si Distrigaz si am hotarat ca agentul termic pentru asociatiile de proprietari care au acumulat debite sa fie sistat. In cazul in care reprezentantii acestora nu se vor prezenta la sediul CET pentru reesalonarea platilor sau achitarea integrala a sumelor restante, vor ramane fara apa calda”. De aici intelegem ca apa calda tot va fi oprita pentru ca mi-e tare greu sa cred ca amenintarile din partea reprezentantilor conducerii municipalitatii vor avea vreun efect si vor faca banii sa pice din cer, astfle incat oamenii sa-si poata plati restantele.


CET Brasov se angajeaza sa semneze o conventie de esalonare a datoriilor, astfel incat Distrigaz sa reia furnizarea cu gaz metan catre cele sase centrale termice care oricum au fost alese aleatoriu si au provocat neplaceri si neajunsuri persoanelor care se aflau cu plata la zi.


Directorul SNC Ploiesti, Alexandru Constantin, sustine ca sistemul centralizat de incalzire pe carbune este cel mai eficient si explica situatia crititca in care se afla CET Brasov: „Centralele lui Ghise sunt bombe cu efect intarziat si, din cauza acestui om, care a fost primarul municipiului pana in 2004, sunt acum probleme la Brasov. In loc de o incalzire ieftina, in acest oras se plateste scump si am ajuns sa ingrasam buzunarele afaceristilor rusi si sa inchidem treptat sistemele centralizate, care in toata lumea sunt eficiente si extinse”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.