Sa vezi afaceri

Sa vezi afaceri

0 372


Incepand cu data de 3 noiembrie 2007 se incepe actiunea de colectare a deseurilor electrice si electrocasnice. Acest lucru va fi facut de firmele SC Comprest SA si SC Urban SA. Acestia isi vor trimite oameni si masini prin oras sa ridice aparatura electrocasnica rablagita de la casele oamenilor. Cine are in ograda asa ceva, ia frumusel obiectul si-l pune in fata portii sau a blocului si rromii insotitori ai masinii/camionului le ridica spre a le duce la punctele de colectare. Acolo vin altii, niste firme de tratare/reciclare sa le ia, sa le repare si sa le repuna in circuit, probabil mai ieftin. Asta e bine.


Si incep afacerile.


Nu ni se spune nimic despre vreun bon sau chitanta pe care predatorul obiectului ar primi-o la ridicare. Nu se va cunoaste cantitatea ridicata. Iar tiganul, daca nu ia macar un cui ce nu-i apartine, nu poate dormi noaptea. Apoi vine faza de la punctele de colectare. Chiar daca acolo sunt angajati mai albi la ten, traim intr-o democratie care, in multe privinte, nu deosebeste intre apucaturi tiganasti si apucaturi romanesti. Si, in sfarsit, ajungem la faza reciclarii. Cine poate demonstra din cate televizoare paradite se face unul bun ? Etcetera.


Repet, in teorie toata treaba asta este buna si dovedeste un pas spre civilizatie. Am insa indoieli in ce priveste relatia teorie – practica. Vom vedea.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.