Reversul fericirii

Reversul fericirii

0 235


Ca marirea anticipata a pensiei aduce fericire in randurile celor ce primesc, dupa ani buni de munca, o pensie este incontestabil. Guvernul a scormonit prin buzunarele – buzunarele cele mari contin alte alea care nu sunt de nasul omului de rand – si s-a hotarat, acum, ca e pe cai, sa bata seaua ca sa priceapa iapa. Iapa este reprezentata de cei multi, cu pensii de 400-450 lei. Si din acestia sunt o gramada, ca sa nu mai amintim si de cei sub acest nivel.


Dar fericirea are un revers afurisit. Si iata de ce.


Se stie ca preturile la alimentele de baza? vor creste. Vor creste si cele la energie, doar ca acelea vor urca mai tiptil si factura pentru consumul ei vine doar o data pe luna, asa ca injuri vreo doua-trei zile si uiti, ca mai ai si alte treburi. Pana la 1 noiembrie mai e ceva cale, asa ca marirea aceasta anticipate s-ar putea sa ajunga la 15-20% pe cap de pensionar. Asta ar fi cam 60-80 lei in plus.


Scumpirea alimentelor de baza, in cazul unui consum calugaresc ( calugar teoretic ! ) ar fi de 50-60 lei cel putin, pentru o familie de doua persoane, per total. Adaugam si banii de la energie – gaz, curent – cei de la apa, cei de la “ altele “ – sa le mai insir ? – si iata reversul fericirii


Sa ne mai miram ca multi se grabesc spre lumea ailalta ?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.