Caini si scafandri pe urmele Elodiei Ghinescu

Caini si scafandri pe urmele Elodiei Ghinescu

0 216

In padurea dintre Poiana Brasov si Rasnov e forfota mare zilele astea. Zeci de politisti si jandarmi grebleaza la propriu fiecare petec din solul padurii Alaturi de ei, patru caini politisti, dresati special pentru descoperirea corpurilor omenesti, adusi de la Bucuresti si Cluj, amusina fiecare palma de teren.


Deranjul logistic este motivat de descoperirea facuta in zona cu doua zile in urma. Care s-ar putea dovedi cea mai palpabila dovada in cazul disparitiei avocatei Elodia Ghinescu, daca laboratorul criminalistic din Capitala va confirma banuielile anchetatorilor. Anume ca petele de sange de pe uniforma de politist descoperita alaltaieri in padure – si care poarta, se pare, insemnele Politiei Brasov – apartin intr-adevar nevestei inspectorului principal Cristian Cioaca, din cadrul IJP Brasov.


Acelasi politist este asteptat sa se intoarca astazi la serviciu, pentru a-si relua activitatea dupa concediul prelungit in care se afla de la declansarea anchetei in cazul disparitiei suspecte a nevestei sale. Posibila revenire la locul de munca a principalului suspect in cazul Elodia Ghinescu s-ar produce pe fondul unor speculatii din cele mai intense privind obiectele descoperite de politisti in padure. Uniforma deja pomenita, murdara de pete suspecte, cateva fotografii in care Cioaca apare alaturi de sotia sa disparuta, doua-trei carti si o factura eliberata in Dubai par niste urme prea puse cu mana pentru a fi fost lasate de politistul banuit de asasinarea nevestei.


Pe piata neagra a zvonurilor si speculatilor in jurul acestui caz tenebros se vorbeste chiar de implicarea unui anume post de televiziune din Capitala in plantarea indiciilor in mijlocul padurii. Se pare ca ancheta paralela declansata de OTV odata cu disparitia Elodiei ajunsese in impas si epuizase toate scenariile posibile legate de caz. N-ar fi mirare, spun cunoscatorii intr-ale metodelor la care se dedau pseudojurnalistii de acolo cand li se flescaieste subiectul, ca plasarea obiectelor incriminatoare sa fie opera justitiarilor din redactia postului ce-si construieste audienta pe nesomnul a sute de mii de romani ahtiati de senzational. Dispunerea lor este prea didactica si pare decupata dintr-un manual de criminalistica pentru incepatori ca sa fie urmele lasate de un politist versat, care a vrut sa scape de niste dovezi incomode.


In asteptarea rezultatului analizei de la centru, anchetatorii extind astazi cercetarile in zona barajului Vidraru, unde echipe de scafandri profesionisti vor cauta eventualele resturi din corpul Elodiei Ghinescu, presupus a fi fost ciopartit de asasin dupa comiterea crimei.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.