Indemnizatia pentru mamici ar putea fi majorata!

Indemnizatia pentru mamici ar putea fi majorata!

0 220

?


Indemnizatiile pe care le primesc mamele, pentru cresterea copilului a intrat in atentia ministrilor de resort.


In prezent, indiferent de cat castiga o femeie, dupa ce naste primeste o suma fixa, de 600 de lei. Suma ar trebui sa se acorde diferentiat, spune un deputat care si pregateste un proiect de lege pe aceasta tema. Sutinatori s-ar gasi si in Parlament pentru acest proiect.


In plata, la nivel national, beneficiaza de indemnizatie pentru crestere copilului peste 200 de mii de mame care primesc lunar 600 de lei.


Ministrul muncii face calcule si spune ca nu prea sunt bani desi recunoste ca natalitatea este o problema. Ideea cresterii indemnizatiei nu este un subiect inchis spune ministrul muncii Paul Pacuraru.


Plata a 85% din venitul mamei s-a facut in diferite formule inainte de anul 2005, vreme de citiva ani fara plafonare. Ulterior s-a stabilirea un plafon la 85% din salariu mediu pe economie.


Sa fim optimisti! Anul electoral in care am intrat, va impulsiona ministri si partidele de la putere pentru a gasi o solutie pentru majorarea indemnizatiei pentru mamici, aspect care trebuie sa tina cont si de cresterea preturilor din ultima perioada


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.