Dosarul caltabosului: mita de dumping?

Dosarul caltabosului: mita de dumping?

0 232


Caltabosul s-a-mputit. De-atata plimbat de la Ciorba la Muresan, de la Muresan la Remes si de la Remes la Parchet. Dupa filmele prezentate la televiziune, cei 15.000 de euro par sa fie o realitate, chiar daca nu s-a putut vedea altceva decat un amarat de plic in care putea fi si o floare de colt presata, un ravas de amor, ori instructiuni de folosire a caltabosului. Daca Gheorghe Ciorba zis Ghita ar fi avut delicatetea si inteligenta sa-mpacheteze “porcariile” in bancnote, n-aveam ce comenta, era doar o chestiune strict estetica. Dar Ghita a dat un plic, punand apoi intrebari tendentioase, filmate amanuntit si date pe post la televiziunea nationala. “A primit?”, “Erau 15.000?”


Se pare ca Remes s-a-nvartit de euroi si cine stie, poate si de ceva racoare unde sa-si tina ce-a mai ramas nealterat din spaga in mat de porc. Se pune intrebarea cine i-a copt-o lui Remes, cine a organizat flagrantul si de ce? A practicat ministrul mita de dumping, stricand piata ditamai mitelor de sute de mii si milioane de euro? Poate si asta. S-ar putea ca Remes Decebal Traian sa fie cercetat pentru putinatatea pretentiilor, precum in bancul pe care l-am primit nu de mult pe messenger: “Un parlamentar devine subiectul unei anchete; respectivul „economisise” in numai trei ani peste cinci milioane de dolari. – Si? – Si ceilalti parlamentari erau curiosi sa stie de ce a durat atata!”


Probabil ca in cazul lui Remes trebuia elucidat un un mister. De ce numai 15.000? Imi imaginez cati se prapadesc de ras. Dar, vorba cuiva, exista o explicatie: Remes a luat si in natura, de 500 de EURO. Deci, in total sunt 15.500. Si vorba ceea, atata dai, atata face! ?Cam scazuta cota ministrului care este pe cale sa-si incheie socotelile cu Guvernul si cu PNL. In urma difuzarii inregistrarii, ?Tariceanu i-a convocat pe liderii PNL intr-o sedinta fulger, pentru a discuta “cazul Remes”. Ministrul are in fata doua alternative, sa demisioneze ori sa intoarca partea dorsala pentru un sut din careul de unsprezece metri.


Pentru Ioan Avram Muresan, totul este o facatura prezidentiala. El acuza ca scandalul a fost iscat cu concursul puternic al Cotroceniului si sustine ca plicul era …dosar! Si nu orice dosar, ci unul cu frica lui Dumnezeu: acte privind “un imobil pe care noi vroiam sa-l retrocedam Bisericii Greco-Catolice din Baia Mare”, dupa cum ?a explicat Muresan


Remes e de alta parare, anume ca tacerea e de aur. Mda, s-ar putea dovedi mult mai de pret decat palinca lui Ciorba!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.